Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΠΛΗΞΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΡΑΚ
ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΙ
αμερικάνικοι σε βάρος των λαών

ΚΚΕ: Καταδίκη της νέας επιθετικής ενέργειας των ΗΠΑ και κάλεσμα στο λαό, για αλληλεγγύη με το λαό του Ιράκ και απαίτηση για άρση του εμπάργκο

Ενα ακόμη σοβαρό πλήγμα δέχτηκε χτες η εύθραυστη ηρεμία του Περσικού Κόλπου και ο εφιάλτης μιας επικίνδυνης, νέας ανόδου της έντασης στην περιοχή έγινε και πάλι ορατός, καθώς αμερικανικό πολεμικό αεροπλάνο εκτόξευσε πύραυλο εναντίον των ραντάρ μιας ιρακινής αντιαεροπορικής συστοιχίας. Ως αιτία της επίθεσης - σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο - αναφέρεται πως τα ιρακινά ραντάρ είχαν "εγκλωβίσει" τέσσερα βρετανικά αεροσκάφη. Το γεγονός αυτό, όμως, διαψεύδεται κατηγορηματικά από την ιρακινή κυβέρνηση.

Την τυχοδιωκτική ενέργεια των ΗΠΑ καταδίκασε, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνεται "ότι καμιά συμφωνία προς όφελος των συμφερόντων των λαών δεν μπορεί να επιτευχθεί με την παρέμβαση και την εγγύηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και στα Βαλκάνια". Σημειώνει, ακόμη, πως "η ενέργεια αυτή υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή παραμένει πάντα παρών" και υπογραμμίζεται η ανάγκη της αλληλεγγύης προς το λαό του Ιράκ και του αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org