Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνα χρόνια

Στην Ινδονησία της δεκαετίας του '60 διαδραματίζεται η υπόθεση της αυστραλέζικης ταινίας του Πίτερ Γουίαρ "Επικίνδυνα χρόνια". Εκεί θα φτάσει το 1965 ο Αυστραλός φιλόδοξος ρεπόρτερ Γκάι Χάμιλτον. Είναι μια εποχή βίαιων πολιτικών συγκρούσεων. Ο ρεπόρτερ κυνικός στην αρχή, θ' αλλάξει, θα γνωρίσει έναν μικρόσωμο Ινδονήσιο φωτογράφο, ο οποίος θα τον κάνει να δει την κατάσταση με τα μάτια ενός ντόπιου και θα τον εισαγάγει στην ινδονησιακή παραδοσιακή κουλτούρα. Θα τον κάνει ν' αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως αποδίδονται μέσα από τα γραπτά των συναδέλφων του, που δεν κατανοούν την ασιατική πραγματικότητα. Παίζουν ο Μελ Γκίμπσον, η Σιγκούρνι Γουίβερ και η Λίντα Χαντ, που τιμήθηκε με Οσκαρ β γυναικείου ρόλου (ΣΤΑΡ 23.30).

"Ο πιστολέρο".Μυστηριώδες γουέστερν σε σκηνοθεσία Μόντε Χέλμαν. Ενας χρυσοθήρας σκοτώνεται από έναν άγνωστο και μια γυναίκα προσλαμβάνει έναν πρώην πιστολέρο και το φίλο του, να βρουν το δολοφόνο. Οι δύο φίλοι δέχονται, αλλά έχουν να διασχίσουν μία έρημο. Το ταξίδι θα είναι δύσκολο με απρόσμενο φινάλε. Ο Τζακ Νίκολσον είναι ο παραγωγός και ο πρωταγωνιστής της ταινίας (ΕΤ-1 20.10).

"Η μεγάλη απόδραση των 11".Αμερικανική περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον Τζον Χιούστον. Στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου σ' ένα γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, αιχμάλωτοι είναι μερικοί από τους καλύτερους παίχτες ποδοσφαίρου, των συμμαχικών δυνάμεων. Ενας αξιωματικός των ναζί αποφασίζει να οργανώσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των κρατουμένων και μιας γερμανικής ομάδας. Οι κρατούμενοι, όμως, βλέπουν τον αγώνα σαν τη μοναδική ευκαιρία για να οργανώσουν την απόδρασή τους. Παίζουν οι Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάικλ Κέιν, Πελέ κ. ά. (ΣΤΑΡ 21.00).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ