Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ 0-1
Με γκολ - "ποίημα" του Ικπέμπα

Οι Αφρικανοί κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Δ' όμιλο, βάζοντας τα θεμέλια για μια καλύτερη συνέχεια

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ατλάντα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Ευρωπαίους και Λατινοαμερικανούς. Με γκολ - "ποίημα" του Ικπέμπα στο 27ο λεπτό, η Νιγηρία επικράτησε της Βουλγαρίας με 1-0 και ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι με την Παραγουάη, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Δ όμιλο. Η Νιγηρία είναι όντως η κορυφαία από τις πέντε αφρικανικές ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο κύπελλο. Είναι η "Βραζιλία της Μαύρης ηπείρου". Διαθέτει παίκτες με άριστη τεχνική κατάρτιση, οι οποίοι αν διέθεταν και την απαραίτητη εμπειρία θα μπορούσαν να φτάσουν πολύ ψηλά. Στην επόμενη φάση, κατά 99% θα αντιμετωπίσουν τη Δανία ή τη Νότια Αφρική. Αν ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο, το πιθανότερο είναι ότι θα βρουν στο δρόμο τους τη Βραζιλία.

Απέναντι στη Βουλγαρία οι Νιγηριανοί είχαν ένα εντυπωσιακό Α ημίχρονο. Κυριάρχησαν κατά κράτος και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ, εάν ο Οκότσα είχε καλύτερες επιλογές κι απέναντί τους δεν είχαν έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ο Σντράφκοφ, με τις αποκρούσεις του, επέτρεψε στη Βουλγαρία να ελπίζει για το βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 93. Νικήθηκε μόνο στο 27, όταν, Λαουάλ, Οκότσα, Αμοκάτσι, Ικπέμπα, άλλαξαν αστραπιαία την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος από κοντά με πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ. Η Νιγηρία έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα στο 39 και το 47 με τον Ικπέμπα, στο 70 με τον Κανού, στο 80 με τον Φίνιντι, στο 82 με τον Λαουάλ και στο 89 με τον Γεκινί. Δεν τα κατάφερε και η Βουλγαρία, που στο Β ημίχρονο, με τον Μποριμίροφ δίπλα στον Κονσταντίνοφ από δεξιά, άρχισε να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 86. Ο Κονσταντίνοφ ξέφυγε από αριστερά του Αντεπόγιου, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι γείτονές μας είχαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες. Στο 42 ο Μπαλάκοφ βρήκε μόνος μπροστά, μετά από μπαλιά του Κονσταντίνοφ, πλάσαρε τον εξελθόντα Ρουφάι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι. Στο 66 ο Στόιτσκοφ, σε άδειο τέρμα, άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ του Κονσταντίνοφ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι... Οι Βούλγαροι για να προκριθούν πρέπει να νικήσουν την Ισπανία.

Κίτρινες κάρτες: Ιλιεφ, Κισίσεφ (Βουλγ.), Ουκετσούκου, Αντεπόγιου, Οκότσα, Αμοκάτσι, Ικπέμπα (Νιγ.).

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ζντράφκοφ, Κισίσεφ, Ιβάνοφ, Πέτκοφ, Μπαλάκοφ, Κονσταντίνοφ, Στόιτσκοφ, Ιλιεφ (68 Πένεφ), Γκίντσεφ, Κριστόφ (46 Μποριμίροφ), Γιάνκοφ.

ΝΙΓΗΡΙΑ:: Ρουφάι, Μπαμπαγιάρο, Ουκετσούκου, Γουέστ, Φίνιντι (84 Μπαμπαγκίτα), Αντεπόγιου, Οκότσα, Λαουάλ, Αμοκάτσι (67 Κανού), Ολίσε, Ικπέμπα (70 Γεκινί).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ