Με πολλές ελπίδες θα ταξιδέψουν στη Γαλλία οι Αμερικανοί. Ο εκλέκτοράς τους έχει δηλώσει: "Θα είμαστε η έκπληξη της διοργάνωσης. Είναι η καλύτερη Εθνική που είχαμε ποτέ. Συνδυάζει εμπειρία και φρέσκια δημιουργικότητα. Το '94 παίζαμε για να μη χάσουμε. Τώρα θα παίξουμε για να κερδίσουμε". Η αυτοπεποίθηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νίκη με 1 - 0 επί της Βραζιλίας στο τουρνουά "Γκόλντεν Καπ", που μάλιστα εκτόξευσε τις ΗΠΑ 14 θέσεις μπροστά στην παγκόσμια βαθμολογία.
Πάντως, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το άθλημα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στις υπερατλαντικές πολιτείες. Εμπειροι παίχτες με θητεία στο εξωτερικό (Λάλας, Γουινάλντα, Κέλερ, Φρίμαν) αλλά και νέοι με ταλέντο (Κιρόφσκι, Ρέινα, Μέιζον, Βάγκνερ, Ντίρινγκ). Ανερχόμενο αστέρι θεωρείται ο Αφροαμερικανός αμυντικός Εντι Ποπ. Γρήγορος, τεχνίτης, έξυπνος. Στη μητρόπολη του καπιταλισμού φυσικά πάνω απ' όλα είναι το κέρδος, γι' αυτό και οι σπόνσορες, που προσδοκούν διαφήμιση, θα δώσουν για θετική πορεία πριμ 5 εκατ. δολάρια.
Η αστερόεσσα θα υψωθεί για έκτη φορά ('30, '34, '50, '90, '96) σε τελική φάση. Σε 14 παιχνίδια έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες με 17 - 33 γκολ. Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά. Προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω απ' το Μεξικό στον τελικό όμιλο της Βορειοκεντρικής και Καραϊβικής Ζώνης. Σε 16 αγώνες έχει 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες με 27 - 14 γκολ. Το 1995 που φιλοξένησε το ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ έφτασε ως τα ημιτελικά. Στην ομοσπονδία είναι εγγεγραμμένοι 16.607.000 παίχτες. Χρώματά της: άσπρο, κόκκινο, μπλε. Από τις 20/5 κατέχει την 11η θέση στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ.