Εκθεση έργων ζωγραφικής της γνωστής και καταξιωμένης ζωγράφου Μερόπης Πρέκα,εγκαινιάζεται στις 10 Ιούνη (8 μ.μ.) στην γκαλερί "Αιγόκερως" (Αριστοδήμου 4 και Δεινοκράτους). Τίτλος της "Ονειρα του καλοκαιριού - Σαντορίνη ΙΙ" και αποτελεί συνέχεια του Μύθου της Ελλάδας.Πρόκειται για έργα γεμάτα δροσιά, 25 ακουαρέλες της θάλασσας, της καλντέρας, της Ατλαντίδας.
Οπως σημειώνει σε κείμενό του ο Στέλιος Λυδάκης, "η Σαντορίνη της Μερόπης αναλύεται σε σχήματα και χρωματικά επίπεδα, που προδίδουν τη βιτραγίστ, την έξοχη δημιουργό μικρών και μεγάλων υαλογραφιών (βιτρό). Αλλά ενώ η τέχνη αυτή προϋποθέτει πειθαρχημένη τεχνική επεξεργασία, στην ακουαρέλα, λες και απελευθερώνεται η καλλιτέχνης απ' όλες τις τεχνικές δεσμεύσεις και με έναν ιδιότυπο αυτοματισμό καταγράφει γρήγορα και αδέσμευτα την εντύπωση που αποκομίζει από την πραγματικότητα της Σαντορίνης".
"Με τα ελάχιστα δυνατά μέσα, ερμηνεύεται η ιδιοτυπία του υπερβατικού νησιού, εκφράζεται ο κυβιστικός του χαρακτήρας και αποκαλύπτεται η ποιητική του γεωμετρία. Η Μερόπη Πρέκα σχεδιάζει κατευθείαν με το χρώμα. Συναρμολογεί, επομένως, την εικόνα της από χρωματικές κηλίδες, αποφεύγοντας οποιαδήποτε επιβράδυνση στην εκκένωση της εντύπωσης που της δημιουργείται από την ενθουσιαστική ενατένιση του περιβάλλοντος και, όπως συνεργάζονται οι αντιθέσεις στη διαμόρφωση του νησιού, το ίδιο συνδιαλέγονται τα θερμά με τα ψυχρά χρώματα, συμπλέκοντας ένα σχεδόν ανέμελο τραγούδι μιας παράξενα εύηχης μελωδίας".
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιούλη.