Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
"Αχάριστη" η Γιουβέντους

Η ήττα των Ιταλών στον τελικό υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να δώσει αγώνες στο β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Τελικά η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να ανταποδώσει το δώρο που της είχε κάνει ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η κατάκτηση του τροπαίου από τη Ρεάλ βάζει σε μπελάδες τους "ερυθρόλευκους".

Και αυτό γιατί τώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αναγκαστούν να αγωνιστούν προκριματικά στο β γύρο της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η "Μεγάλη Κυρία" κατακτούσε το τρόπαιο, ο Ολυμπιακός θα περνούσε κατευθείαν σε όμιλο.

Ετσι η ελληνική ομάδα θα κληθεί πιθανότητα να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις λεγόμενες ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα μαγειρέματα της ΟΥΕΦΑ, επικεφαλής του α γύρου των προκριματικών έχουν τεθεί ομάδες όπως η Ντιναμό Κιέβου, η βελγική Μπριζ, η Στεάουα, η Σέλτικ, η Γκρασχόπερς, η ουγγρική Ουίπεστ, που αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν στο τέλος των αντιπάλων τους και να προκριθούν στο β γύρο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ξαναγύρισε στο θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης μετά από 32 χρόνια, αφού ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού επικρατώντας με 1 - 0 της Γιουβέντους. Το χρυσό γκολ για τους Μαδριλένους πέτυχε ο Σέρβος Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο 66.

Η νίκη της Ρεάλ σκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 170 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ