Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ EST ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
"Ιδεογραφική σμίλη"

Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε το στίγμα ενός καλλιτέχνη που εκτείνεται σε μια συνισταμένη της Τέχνης. Ο εικαστικός Κων. Ευαγγελάτος συναντά τον ποιητή Κ.Ε. και στο "σταυροδρόμι" γίνεται η μετάλλαξή του. Αναλυτικός και απολογητικός, συγκεντρώνει το ελεύθερο πνεύμα στην ιδεογραφική απεικόνιση του συνειδητού και την ποιητική λυρική έκφραση. Σε λειτουργίες, που ο ίδιος αναλύει, οριοθετεί τις δημιουργίες του. Μετεωρολόγος, κεντρίζεται από τους χτύπους της καρδιάς της γης, και τους εντάσσει στην καρδιά και το πνεύμα μας.

Ο Κ.Ε. συναρμολογεί πραγματικούς κραδασμούς σε κείμενα και εικόνες, ώστε να εντοπίσουμε τα μηνύματά του που και η εποχή μας καταγράφει. Αναζητά την ισορροπία της Τέχνης ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Ο κύκλος δε νομιμοποιείται και τα διάφορα ρεύματα και κινήματα, στα οποία αναφέρεται, δε φτάνουν για να χτίσουν "γέφυρα" σε στέρεο υπόβαθρο, ώστε να εφησυχάσει. Οι ανησυχίες, οι αναζητήσεις και η αισθητική του ζητούν βοήθεια από τη δράση (HAPPENING). Το ζωντανό στην τέχνη του Κ.Ε. πρωταγωνιστεί και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Τα κείμενα κοσμούνται με σχέδια του ιδίου. Λόγος και εικόνα επιδίδονται σε ενιαίο αγώνα επιβίωσης. Ο καλλιτέχνης διαλέγοντας την οπτική γωνία του θεατή παρακολουθεί και συγχρόνως συμμετέχει στις διεργασίες της ιδεατής σύνθεσης. Ο προβληματισμός του πάνω στις διάφορες εκφράσεις της Τέχνης, ενδιαφέρει τους φιλότεχνους και ερευνητές της εξελικτικής πορείας των κινημάτων στον εικαστικό χώρο. (Εκδόσεις "Συλλογές" - Αργύρης Βουρνάς, Σολωμού 29).

Φαίδρα ΖΑΜΠΑΘΑ - ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ