Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΣΑΠ
Αρχαιρεσίες υπό το καθεστώς εκβιασμών

Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" καλεί τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με άξονα την υπεράσπιση των συμφερόντων τους και του δημόσιου χαρακτήρα των ΗΣΑΠ

Τη Δευτέρα, 27 Απρίλη, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ,μετά τη σκόπιμη παραίτηση της πλειοψηφίας του ΔΣ, γιατί η ΕΣΑΚ αρνήθηκε να συμμετάσχει στο "διάλογο", ξεπουλήματος των κατακτήσεων των εργαζομένων και διάλυσης των ΗΣΑΠ, με τη διοίκηση της επιχείρησης! Ηδη, το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ΗΣΑΠ εγκρίθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας και προβλέπει μείωση προσωπικού, πολυειδικότητες, ανατροπή κατακτήσεων κτλ.

Σε ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ηλεκτροδηγών" τονίζει ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α. Π, προσφέρουν στήριξη στην κατεδαφιστική κυβερνητική πολιτική και διευκολύνουν την επιβολή της. Ειδικότερα - συνεχίζει - στον ΗΣΑΠ, οι πλειοψηφίες στο Σωματείο Ηλεκτροδηγών και στην Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ,που "κόπτονται" δήθεν για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου των ΗΣΑΠ, ενέδωσαν στα σχέδια της διοίκησης και της κυβέρνησης και συμμετείχαν σε ένα "διάλογο" για την αφαίρεση βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων και ξεπουλήματος των ΗΣΑΠ.

"Στο όνομα της αποφυγής του κομματικού χρωματισμού - υπογραμμίζεται στη διακήρυξη - οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θέλησαν να επιβάλουν τη μονοχρωμία των κυβερνητικών επιθυμιών. Η πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών εκμεταλλεύτηκε το αίτημα των εργαζομένων για ενότητα και προσπάθησε να το μετατρέψει σε "συμφωνία σιωπής". Ζητούν την ψήφο των εργαζομένων για να την προσφέρουν στην ενίσχυση της κοινής προσπάθειας κυβέρνησης και συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, για ολοκλήρωση του ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ".

Η ΔΑΣ Ηλεκτροδηγών καταλήγει τονίζοντας ότι θα αγωνιστεί για: Τη μη εφαρμογή του 2414/96 και την ανατροπή του επιχειρησιακού σχεδίου. Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και του κοινωνικού ρόλου των ΗΣΑΠ. Τη λήψη μέτρων εξυγίανσης, ανάπτυξης και προοδευτικού εκσυγχρονισμού των ΗΣΑΠ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, της εθνικής οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Να μη γίνει καμία απόλυση ή αναγκαστική μετάταξη προσωπικού. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια αλλαγής των Κανονισμών που στοχεύουν στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Να μην απορροφηθούν οι ΗΣΑΠ από το ΜΕΤΡΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας σήμερα στα Μέσα σταθερής τροχιάς(2015-11-03 00:00:00.0)
Ακινητοποιούν για 5 λεπτά τα τρένα(2005-05-25 00:00:00.0)
Απαγορεύεται η απεργία!(2002-12-31 00:00:00.0)
Ερωτηματικά και αντιδράσεις(2001-09-27 00:00:00.0)
Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει(1998-04-23 00:00:00.0)
"Ηλεκτροπληξία" στον ηλεκτρικό(1998-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ