Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη γνωστή ρότα

Μετά από μήνες καθυστερήσεων, η ΔΕΠΑ δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ίδρυση των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), από την οποία το μόνο που γίνεται σαφές είναι οι παραπέρα... καθυστερήσεις, καθώς και η διάθεση της κυβέρνησης για παραπέρα υποχωρήσεις στις απαιτήσεις των υποψηφίων ιδιωτών, που βάσει του νόμου 2364/95 θα συμμετέχουν στις ΕΠΑ με ποσοστό 49%.

Αυτό γιατί η σχετική προκήρυξη αναφέρεται σε προεπιλογή ιδιωτών, η οποία λήγει την 1η Ιουνίου 1998 για να ακολουθήσει μετά άλλος διαγωνισμός για την τελική επιλογή, που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση οι ΕΠΑ που από το 1996 θα έπρεπε να ήταν έτοιμες, θα ήταν ευχής έργο εάν κατάφερναν να στηθούν περί τα τέλη του 1998.

Τέλος, κάνοντας σαφής και τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι στον επενδυτή θα παραχωρηθούν συγκεκριμένα δικαιώματα ελέγχου της διοίκησης των ΕΠΑ, χωρίς βεβαίως να αναφέρεται ποια θα είναι αυτά. Είναι φανερό ότι η υπονόμευση και το ξεπούλημα του φυσικού αερίου συνεχίζεται στους γνωστούς ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ