Πέμπτη 16 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανδαλουσιανά χρώματα
  • Μέχρι τις 26/4 θα διαρκέσει η έκθεση της Ανδαλουσιανής ζωγράφου Μαργκαρίτα Μπάρος,στην αίθουσα εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.Η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα - Κυριακή (10πμ - 1μμ και 6 - 10μμ).
  • "Αναμνήσεις από παλιές τέχνες της Απω Ανατολής" τιτλοφορείται η έκθεση που φιλοξενείται (μέχρι 29/4) στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων(Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας). Πρόκειται για ξυλόγλυπτα, ελεφαντόδοντα, φιγούρες θεάτρου σκιών από τις συλλογές των: Λουκά Λουκάκη, Κωνσταντίνου και Χριστίνας Καντιώτη.Σε αντίθεση με τη δυτική και ευρωπαϊκή εικαστική παράδοση, στα ενδεικτικά εκθέματα της ανατολικής τέχνης, πιστοποιείται το πάντρεμα του νάιφ με το περίτεχνο. Του τεχνίτη με το δημιουργό καλλιτέχνη. Της απόλυτης λαϊκής απλότητας και ελευθερίας στην έκφραση, με τη σοβαρότερη αίσθηση και διατύπωση μιας βαθιάς συνειδητοποιημένης θρησκευτικότητας.
  • Στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Κομοτηνής 2 και Κυδωνιών), φιλοξενείται (μέχρι 10/5) έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Με το βλέμμα του Σ. Ιορδανίδη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ