Εκθεση αφιερωμένη στη διείσδυση του Μπέρτολντ Μπρεχτ στο Ελληνικό Θέατρο κατά την περίοδο 1957-1974 φιλοξενείται στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει ως τις 15 Μάη, περιλαμβάνει προγράμματα θεάτρων, κριτικές, αφίσες, μακέτες σκηνικών, κείμενα και φωτογραφικά ντοκουμέντα για τη ζωή και το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ, τα οποία αρχικά είχαν παρουσιαστεί από το Ινστιτούτο το 1971, στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας. Η δράση του μεγάλου συγγραφέα στον ελλαδικό χώρο ξεκινά το 1957 με τη δημοσίευση του έργου "Ο κύκλος με την κιμωλία" από την "Επιθεώρηση Τέχνης" που λίγους μήνες αργότερα ανεβαίνει στο "Θέατρο Τέχνης" του Κάρολου Κουν, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη. Ακολουθούν πολλές σκηνοθεσίες των έργων του, με μια τρίχρονη παύση στα χρόνια της δικτατορίας, οπότε επικρατεί σιωπή γύρω από το όνομά του.
Το 1970 ο θίασος Αλέξη Μινωτή - Κατίνας Παξινού θα παρουσιάσει το έργο "Μάνα κουράγιο" δίνοντας την αφορμή για να ξεκινήσει μια δεύτερη περίοδος γνωριμίας με τον Μπρεχτ. Καταξιωμένοι σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές, πρωτοποριακές ομάδες και για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο ανεβάζουν μέχρι τη μεταπολίτευση επτά θεατρικά έργα του Μπρεχτ.
Με αφορμή τον εορτασμό 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου εργάτη του πνεύματος, στο θεατράκι του Πνευματικού Κέντρου Σταυρούπολης,παρουσιάζεται το μονόπρακτο "Οι μικροαστικοί γάμοι".Το μονόπρακτο ανήκει σε ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Μπρεχτ, βαθύτατα επηρεασμένο από το μεγάλο Βαυαρό κωμικό Καρλ Φάλεντιν. Εχουν προγραμματιστεί άλλες δύο παραστάσεις για το Σαββατοκύριακο.