Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέθανε πρόσφατα ο αγωνιστής ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ από τους Σιταγρούς Δράμας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, πολέμησε τους κατακτητές στην Κεντρική Μακεδονία. Πιάστηκε από τους τρομοκράτες της ΠΑΟ, ξυλοκοπήθηκε επί δυόμισι μήνες, χωρίς να μαρτυρήσει. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πήρε μέρος σε όλες τις μάχες της περιοχής.

Για την πατριωτική δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του, διώχτηκε και εξορίστηκε.

Καθημερινός αναγνώστης της εφημερίδας του ΚΚΕ, του "Ριζοσπάστη", έμεινε πιστός στο κόμμα μας. Πέθανε με σφιγμένη τη γροθιά.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στη ΝΕ Δράμας 50.000 δρχ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ,που πέθανε στις 26 Μάρτη 1998, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πειραιά και υποσχόμαστε ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα για τα ιδανικά του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

  • Επίσης στη μνήμη του Διονυσίου Δαμουλιάνου, ο Χαράλαμπος Ζαφειράτος πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 25 Μάρτη 1998 χάσαμε την αγωνίστρια ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ,μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 20.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Κέντρου "Αγ. Δημητρίου".

* * *

Προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια της δοξασμένης ιστορίας του στη μνήμη των γονιών μου για ό,τι έκαναν για μένα και ιδιαίτερα για τη στήριξή τους στα χρόνια της φυλάκισής μου από το 1947 ως το 1963 ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ,που πέθανε το Γενάρη του 1963 και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗ,που πέθανε το Μάρτη του 1963. Καθώς και στη μνήμη των ανώνυμων συγγενών των αγωνιστών που στήριξαν τον αγώνα με ποικίλες θυσίες - ανώνυμα και μαρτυρικά - στα 80 χρόνια της πορείας του ΚΚΕ.

Γιώργος Λεμονίδης - Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ