Ολυμπιακός και ΠΑΟ, αντίπαλοι το Σάββατο στο ντέρμπι, ξέφυγαν από την ΑΕΚ που έχασε νέο έδαφος στην Πάτρα
Και τώρα οι δυο τους. Ο λόγος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που θα λύσουν τις διαφορές τους στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου, στο Ολυμπιακό στάδιο. Αυτή που έβαλε το... χεράκι της, ώστε οι δυο αιώνιοι να "χαίρονται" τη μοναξιά τους στην κορυφή, είναι η ΑΕΚ, που δεν μπόρεσε να κερδίσει στην Πάτρα και έτσι έμεινε πίσω επτά και δέκα βαθμούς αντίστοιχα από "πράσινους" και "κόκκινους". Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι έγινε στην 28η αγωνιστική.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση κέρδισε τον Ιωνικό με γκολ των Αλεξανδρή, Ιβιτς και έτσι με ανεβασμένη ψυχολογία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ στο ντέρμπι.
Από τη μεριά τους και οι "πράσινοι" έκαναν το... καθήκον τους αφού πέρασαν από την "καυτή" έδρα του Κορυδαλλού με γκολ του Γ. Χ. Γεωργιάδη που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα.
Η πτωτική πορεία της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στην Πάτρα. Η ομάδα του Ντ. Ντουμιτρίου "πέταξε" δυο βαθμούς στην πρωτεύουσα της Αχαϊας και έτσι η ελπίδα για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ εξανεμίστηκε. Πλέον ο Ρουμάνος τεχνικός είναι... περίπου ξένο σώμα στην "Ενωση". Ο αποκλεισμός του Μανωλά και η επάνοδος στην 11άδα του Ντόμπος ήταν δυο ακόμη λάθη που του καταλογίζουν οι φίλοι των "κιτρινόμαυρων".
Εστω και με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ πήρε χρυσή νίκη 3-2 από τον Πανηλειακό που αποδείχτηκε σκληρό καρύδι. Ενας... παροπλισμένος, ο Πάρης Ζουμπούλης, ήταν ο λυτρωτής του "δικεφάλου".
Πολύτιμη νίκη πέτυχε η Καβάλα σε βάρος του Ηρακλή, με τον Γ. Νασιόπουλο να βγάζει... φωτιές. Τώρα ο ΑΟΚ μπορεί να κάνει όνειρα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Τα ίδια ισχύουν και για τον Αθηναϊκό, που απέσπασε ισοπαλία στην Καρδίτσα από τη Βέροια.
Ο Εθνικός με τιμονιέρη τον Νίκο Αλέφαντο αν και προηγήθηκε με δυο γκολ διαφορά... κατάφερε να ισοφαριστεί από την Καλαμάτα που έπιασε... πάτο.
Τέλος, στα δυο αδιάφορα βαθμολογικά ματς ο Απόλλωνας κέρδισε εύκολα τον αγνώριστο φέτος ΟΦΗ, ενώ Πανιώνιος και Ξάνθη μοιράστηκαν τέρματα βαθμούς και εντυπώσεις.