Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ
Στο ίδιο έργο θεατές

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό Ολυμπιακός και Αρης

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στο βόλεϊ, αφού όπως και πέρσι Ολυμπιακός και Αρης θα διεκδικήσουν και το φετινό τρόπαιο, μια και ήταν οι δυο ομάδες που πήραν το εισιτήριο από τους χθεσινούς ημιτελικούς. Πέρσι οι "ερυθρόλευκοι", που συμμετέχουν για 10η φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου, κατάφεραν να επικρατήσουν των "κιτρίνων" και να στεφθούν Κυπελλούχοι. Σήμερα ο Αρης θα προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς και να κατακτήσει έτσι τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο βόλεϊ.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες ο Αρης κατάφερε να φέρει τα πάνω - κάτω και να επικρατήσει της ΑΕΚ με 3-2 (11-15, 11-15, 15-7, 15-10, 15-12), που θα 'λεγε κανείς ότι "αυτοκτόνησε". Και αυτό γιατί οι "Ενωσίτες" αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, άλλα από κει και πέρα κατέρρευσαν. Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς "μίλησαν" εκεί που όλα φαίνονταν χαμένα και η εμπειρία τους ήταν αυτή που στο τάι - μπρέικ τους έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Στον άλλο ημιτελικό ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Ηρακλή με 3-0 (15-9 σε 20, 15-8 σε 30, 15-2 σε 20) και να προκριθεί έτσι στον τελικό. Με φοβερά σερβίς και τον Μέρλοκ σε μεγάλη ημέρα οι "ερυθρόλευκοι" κατέστρεψαν την υποδοχή του Ηρακλή, που προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο σετ, άλλα τελικά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ