Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΝΤΗΣ
Για ένα δήμο που να βαδίζει πραγματικά αριστερά

Συγκροτήθηκε η Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία

Με στόχο να ενώσει τις φωνές, τη διαμαρτυρία, την αντίσταση και τη διάθεση για αγώνα της κάθε Ρεντιώτισσας, του κάθε Ρεντιώτη. Με στόχο να δώσει διέξοδο και προοπτική στα προβλήματά τους, να εκφράσει τις προσδοκίες τους, να μετατραπεί σε πόλο έλξης και φορέα αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης στα χέρια του ρεντιώτικου λαού, συγκροτήθηκε η Δημοτική Κίνηση Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία,η οποία προχτές το βράδυ στο Δημαρχείο της πόλης συζήτησε με τους φίλους και οπαδούς της, τις βασικές θέσεις της για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και εξέλεξε την προσωρινή γραμματεία της Κίνησης.

Μπαίνοντας στην ουσία των προβλημάτων που ταλανίζουν τον δήμο ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Φιορεντής τόνισε ότι τα τρία χρόνια από τις τελευταίες εκλογές στο Δήμο του Ρέντη είναι ενδεικτικά για την πορεία που ακολούθησε η σημερινή δημοτική αρχή. Η φορολογία των δημοτών, χρόνο με το χρόνοαυξάνεται.Για διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε λόγος να γίνεται. Οσα έργα γίνονται, χρηματοδοτούνται βασικά από τους ίδιους τους Ρεντιώτες. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στο Δήμο του Ρέντη αποτελούν εμπορεύσιμο είδος. Οι ιδιώτες που είναι στο Δήμο με χορηγίες και διαφημίσεις, διαλαλούν την πραμάτεια τους. Η ΔΕΠΑΡ (δημοτική επιχείρηση αθλητισμού - πολιτισμού Ρέντη) χρηματοδοτείται με τεράστια ποσά από το ταμείο του Δήμου και για την παντρειά της με τους ιδιώτες, παίρνει προίκα σχεδόν όλη την ακίνητη περιουσία του Δήμου!

Ακόμα και οι προεκλογικοί λεονταρισμοί για τις πολυκατοικίες Μπολτσή μετατράπηκαν μέσα από παλινωδίες, σε μια κατ' αρχήν θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που όμως στην πράξη αποδυναμώνεται αφού κανένα μέτρο δεν παίρνεται για την προώθησή της και την υπεράσπιση του τεράστιου χώρου στην καρδιά του Δήμου. Ο Μ. Φιορεντής ανέφερε ότι με βάση επίσημα στοιχεία το 30% των δημοτών ζουν κάτω από το όριο φτώχειας. Η ανεργία στο Ρέντη φτάνει το 25%,ενώ "διακρίνεται" για το πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μ. Φιορεντής, εξαιτίας όλων των παραπάνω ο Ρέντης αποτελεί πόλο έλξης και για τους εμπόρους ναρκωτικών!

"Οι επιλογές - κατέληξε ο Μ. Φιορεντής - της δημοτικής αρχής υλοποιούνται με την ευρύτατη συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο δήμαρχος και ο πολιτικός του φορέας που μας σερβίρουν μάλιστα το όραμά τους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ρέντη σε "αριστερό" περιτύλιγμα. Συνυπεύθυνοι είναι όλοι εκείνοι οι υποψήφιοι του '94 και οι συνδυασμοί τους, που εκ των υστέρων δέθηκαν στο άρμα του Δημάρχου και που σήμερα τον στηρίζουν στην πολιτική που ακολουθεί. Οι Ρεντιώτες δεν πρέπει να στέκονται αδιάφορα απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, να την αντιμετωπίζουν αμήχανα και παθητικά.Το πρότυπο του αγωνιστή Δημάρχου που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή επίθεση, που δεν μπαίνει στο τσεπάκι των υπουργών, που αρνείται το ρόλο του κυβερνητικού υπαλλήλου, είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ