ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-
Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, απαιτώντας την άμεση χρηματοδότηση της Ενωσης και προειδοποιούν πως αν μέχρι τη Δευτέρα οι αρμόδιοι δε δείξουν δείγματα καλής θέλησης, θα επανέλθουν με νέα τρίωρη κινητοποίηση αποκλεισμού του εργοστασίου. Τέλος, προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή της ΑΤΕ.
Με σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το συστηματικό εμπαιγμό και το διασυρμό που υφίσταται όλο το οικοδόμημα της ΑΓΝΟ και χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την τακτική τόσο της πολιτείας, όσο και της ΑΤΕ, σημειώνοντας ότι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρουν: "Αφού εξάγγειλαν από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρηματοδοτήσεις και προγράμματα σωτηρίας της ΑΓΝΟ, με την πρακτική τους συνεχίζουν την πορεία που οδηγεί στο κλείσιμο ενός οικοδομήματος που επί 50 χρόνια, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, στάθηκε στην αγορά με παρεμβάσεις προς όφελος της αγροτιάς, της εθνική οικονομίας αλλά και του καταναλωτικού κοινού". Επίσης καλούν τον υφυπουργό Γεωργίας και τον υποδιευθυντή της ΑΤΕ κ. Παπαγεωργίου να τιμήσουν τις εξαγγελίες τους και να σεβαστούν επιτέλους τους χιλιάδες παραγωγούς και τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αφού γνωρίζουν ότι κάθε ώρα καθυστέρησης στη χρηματοδότηση είναι χτύπημα για την ΑΓΝΟ.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση χρηματοδότηση με προοπτική λειτουργίας της Ενωσης και όχι διαχείριση της κρίσης, ώστε οι παραγωγοί να ανακουφιστούν οικονομικά, αλλά και οι εργαζόμενοι να ανασάνουν από τον ασφυκτικό κλοιό που τους οδηγεί στη μιζέρια και την εξαθλίωση.