Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ
Ανάγκη η αλλαγή πολιτικής στη χρήση φυσικού αερίου

Κίνδυνοι για τους καταναλωτές, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει προδιαγραφές ασφαλείας για τη χρήση του νέου καυσίμου

Την άμεση αλλαγή πολιτικής για την εξάπλωση της χρήσης του Φυσικού Αερίου, ζητάει από την κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων "ΗΦΑΙΣΤΟΣ". Συγκεκριμένα καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι είναι ανέτοιμη να εξασφαλίσει την ασφάλεια για τη χρήση του νέου καυσίμου. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η πολιτική που εφαρμόζεται δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτη λειτουργία εισαγωγέων και εμπορικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στην αγορά και να τοποθετούνται αμφιβόλου ποιότητας και τεχνολογίας μηχανήματα και συσκευές. Οι εργαζόμενοι του σωματείου "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" ως οι πλέον ειδικοί στις εγκαταστάσεις και συντηρήσεις καυστήρων ζητάνε από την κυβέρνηση:

  • Τη θέσπιση προδιαγραφών λειτουργίας και ασφαλείας με τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τις προδιαγραφές των μηχανημάτων και συσκευών ΦΑ.
  • Τη θέσπιση ορίων ρύπων από τα αέρια καύσιμα, με καθορισμό των ελάχιστων τιμών των εκπεμπόμενων ρύπων από τη χρήση των αερίων καυσίμων.
  • Τον έλεγχο της αγοράς των μηχανημάτων και συσκευών αερίων καυσίμων για την προάσπιση του καταναλωτικού κοινού.
  • Την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τις εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα προτείνουν μέχρι να εγκριθεί το σχετικό ΠΔ, η πολιτεία να ανακοινώσει στο καταναλωτικό κοινό ότι αρμόδιοι για τις εσωτερικές εγκαταστάσεις μηχανημάτων και συσκευών αερίων καυσίμων είναι οι αδειούχοι εγκαταστάτες - συντηρητές του ΠΔ 511/77.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ