Παρασκευή 23 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αγκυρα στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Καρνισόβας και Παπανικολάου κέρδισε στην Αγκυρα με 82 - 80

Αγκυρα στην κορυφή του Ε' ομίλου έριξε ο Ολυμπιακός. Η νίκη επί της Ανκαρα στην τουρκική πρωτεύουσα με 82 - 80, του άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Στις τρεις αγωνιστικές που μένουν έως τα πλέι οφ, πρέπει να χάσει τουλάχιστον δύο παιχνίδια για να απειληθεί από την Εφές Πίλσεν. Το σενάριο αυτό φαντάζει απίθανο, εκτός αν οι "ερυθρόλευκοι" ηττηθούν σε ένα από τα παιχνίδια που θα δώσουν στο Φάληρο με την αδύναμη Πόρτο και τον επαναληπτικό με την Ανκαρα, και φυσικά στο Σπλιτ από την Κροάσια.

Το παιχνίδι στην Αγκυρα ήταν δραματικό και κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Ο Καρνισόβας 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με βολές διαμόρφωσε το 82 - 80 και στην εκπνοή ο Γιλμάζ σούταρε τρίποντο... στο γάμο του Καραγκιόζη. Ο αγώνας διεξήχθη σε εχθρικό κλίμα για τον Ολυμπιακό, που έδωσε μάχη για τη νίκη. Οι Τούρκοι στο Α' ημίχρονο... χτύπησαν από την περιφέρεια με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.25 μέτρα. Στο δεκάλεπτο προηγήθηκαν 24 - 13, όμως η είσοδος του Τόμιτς στη θέση του αρνητικού Χόκινς και η αντικατάσταση του Ζεβροσένκο που φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, από τον Παπανικολάου, βελτίωσε την άμυνα και στο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" πλησίασαν σε 40 - 39. Στην επανάληψη ο Παπανικολάου περιόρισε τον Σκοτ, ο Βούκσεβιτς τον Μπαζάρεβιτς και ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο 35' με 74 - 68. Ο γνωστός μας από τα ελληνικά γήπεδα Μ. Μιλίσεβιτς λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά ισοφαρίζοντας σε 80 - 80, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Οι Τούρκοι φίλαθλοι δε σεβάστηκαν τους νικητές. Μετά τον αγώνα πέταξαν πέτρες στα αποδυτήρια τραυματίζοντας ελαφρά τους Βούκσεβιτς, Τόμιτς.

ΑΝΚΑΡΑ: Τούνκσερι, Σκοτ 23, Μπεσόκ, Ράσνα 3 (1), Μπαζάρεβιτς 17 (2), Γκιργκίν 5 (1), Μιλίσεβιτς 26 (1), Γιλμάζ 6 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 3 (1), Βούκσεβιτς 10 (2), Παπανικολάου 12, Τόμιτς 10, Καραπλής, Ζεβροσένκο 4, Καρνισόβας 22 (1), Ρότζερς 21.

  • Σε άλλους αγώνες: Πόρτο - Εφές Πίλσεν 67 - 89, ΤΣΣΚΑ - Τρεβίζο 85 - 62, Χάποελ Ιερουσαλήμ - Τιμσίστεμ 69 - 74, Ούλκερ - Τσιμπόνα 88 - 82.

Για την ευρωλίγκα γυναικών ο Σπόρτιγκ ηττήθηκε στα Πατήσια από τη σλοβενική Γιέζιτσα με 52 - 67. Για το Κύπελλο Ρονκέτι ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Γαλλία της Ταρμπ με 51 - 46 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Σομπρόν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ