Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο

Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, απαντά στις δηλώσεις Μπερνς και στην πολιτική της υποτέλειας

"Το ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ απαντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον Μπερνς: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ" αυτό τονίζει σε προκήρυξη - κάλεσμά της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), προς το λαό και τη νεολαία, με το οποίο καλεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ,για να καταγγελθούν οι προκλητικές δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ και η πολιτική της υποτέλειας.

Στην προκήρυξη αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Οι προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή κ. Μπερνς με τις οποίες αμφισβητεί ανοιχτά και κυνικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αποκαλύπτουν πως πίσω από την ένταση στο Αιγαίο βρίσκονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Δείχνουν πια και στον πιο δύσπιστο άνθρωπο πως αυτοί οι ίδιοι υποκινούν τις τουρκικές προκλήσεις, μη αναγνωρίζοντας το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου σε 10 μίλια, αλλά σε 6, το διεθνές δικαίωμα των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 μίλια, θεωρώντας το Αιγαίο "γκρίζα περιοχή".

Η αναφορά δε του Αμερικανού πρεσβευτή στην ιστορία της Ελλάδας για το σχέδιο Μάρσαλ και το δόγμα Τρούμαν, τα "μαθήματα ιστορίας" που προσπάθησε να δώσει προσβάλλοντας τους αγώνες του λαού μας για την ανεξαρτησία και την ειρήνη, ξαναφέρνουν στη μνήμη τις μαύρες στιγμές της αμερικανο-δουλείας στη χώρα μας. Ζωντανεύουν και πάλι τις τραγικές εικόνες καταστροφής της χώρας και της υποδούλωσής της στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν προειδοποίηση για το πώς σκοπεύουν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Με τη δοκιμασμένη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε. Με τις εντάσεις, τις επεμβάσεις, τους πολέμους.

Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση και προσβολή, μπροστά στους επερχόμενους κινδύνους για τη χώρα μας και την ειρήνη, καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσει περήφανη απάντηση.

Ολοι στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης στις συνοικίες της Αθήνας και σε άλλες πόλεις τηςΕλλάδας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ, ο φιλειρηνικός λαός δε σιωπά όπως κάνει η κυβέρνησηκαι οι ΝΑΤΟικοί θιασώτες. Αντιστέκεται στη Νέα Τάξη και στην αμερικανική πρόκληση.

Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, Εξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ