Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Πλήγμα η κατάργηση του "χάντλικ"

Πλήγμα για την "Ολυμπιακή Αεροπορία" αποτελεί η απόφαση του υπουργού Μεταφορών για παραχώρηση του δικαιώματος παροχής προς τρίτους υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, το λεγόμενο "χάντλικ". Από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εγκρίθηκε το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Μεταφορών που παραχωρούσε το "χάντλικ" και σε τρίτους στον ανατολικό αερολιμένα της Αθήνας. Το δικαίωμα αυτό μέχρι τώρα είχε αποκλειστικά η "Ολυμπιακή".

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η "Ολυμπιακή" από τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης είχε 35 δισ. δραχμές έσοδα το χρόνο, τα οποία θα χάσει πλέον και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο εξυγίανσής της και ενόψει της μεταφοράς της στο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Πάντως, στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Μεταφορών δε μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ από την 1-12-1997, όπως το είχε προσδώσει ο υπουργός Μεταφορών και επομένως αυτή η διάταξη θα πρέπει να διαγραφεί ως αντισυνταγματική. Το προεδρικό διάταγμα θα ισχύει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ