Οι πατάτες είναι πάντα η εύκολη και νόστιμη λύση για την κουζίνα. Σήμερα θα κουραστούμε λίγο παραπάνω και θα μαγειρέψουμε πατάτες γεμιστές με πιπεριές και τυρί. Χρειαζόμαστε: 4 μεγάλες πατάτες, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1/2 κόκκινη πιπεριά, 1/2 πράσινη πιπεριά, 1/2 κίτρινη πιπεριά (τις κόβουμε κομματάκια, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα σπόρια τους), 150 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα, 150 γρ. άπαχο ζαμπόν, 25 γρ. βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα γλυκιά, 150 γραμμάρια τυρί γκούντα ή έμενταλ, αλάτι, πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Πλένουμε και αφήνουμε τις πατάτες να στεγνώσουν, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε μια ώρα τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά και το ζαμπόν να μαλακώσουν. Κάνουμε μια σχισμή στο πάνω μέρος κάθε πατάτας, κόβουμε ένα καπάκι και αδειάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό της, ώστε να δημιουργήσετε μια θήκη για τη γέμιση. Λιώνουμε τη σάρκα από τις πατάτες και την ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο, τη μουστάρδα, το μείγμα λαχανικών και τη μισή ποσότητα τυριού. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε με το προηγούμενο μείγμα τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε τις πατάτες 5` περίπου στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και τις σερβίρουμε ζεστές.