Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Νουθεσίες" Π. Κόκκαλη στους βουλευτές!

Η αίσθηση της οικογενειακής παντοκρατορίας μάλλον "ζάλισε" τον υιό Κόκκαλη, που χτες υπερέβη τα εσκαμμένα, αφού ουσιαστικά εγκάλεσε τους βουλευτές, υποδεικνύοντας ποια είναι (κατά τη γνώμη του) τα όρια δικαιοδοσίας τους. Οταν ο Π. Κόκκαλης κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση των βουλευτών για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε προκλητικά: "Μήπως βάζουνε πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη; Νομίζω πως έχουν και πιο σοβαρές καθάρσεις ν' ασχοληθούν, στο παρελθόν δεν έχουν δείξει ανάλογη πρόθεση για κάθαρση και εκσυγχρονισμό".

Ο διοικητικός παράγοντας του Ολυμπιακού ήταν προφανώς δυσαρεστημένος γιατί η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ (ΔΕΕ) διατήρησε την ποινή του Ολυμπιακού (αποκλεισμός έδρας για μία αγωνιστική), αλλά μείωσε την αντίστοιχη του Ιωνικού σε τρεις από επτά. Η έκπτωση έγινε γιατί στη νικαιώτικη εταιρία, για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ, η μια αγωνιστική μετατράπηκε σε πρόστιμο 2 εκατ. δρχ., άρα στις τρεις δεν υπήρξε διπλασιασμός λόγω υποτροπής.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός, Μ. Δημητρακόπουλος, δήλωσε ευχαριστημένος, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει νέα επίθεση σ' ΕΠΑΕ και Σ. Κόκκαλη. Στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό, κατά τον παράγοντα του Ιωνικού, "υπήρχαν τρεις άνθρωποι που ουσιαστικά άκουγαν τι τους έλεγε ο κύριος Π. Κόκκαλης" ενώ στη ΔΕΕ "πέντε τακτικοί αθλητικοί δικαστές, ανεξάρτητοι προσωπικά και λειτουργικά. Επέβαλαν την ποινή που άρμοζε".

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σ. Σφακιανάκης, συναντήθηκε χτες με τους παρατηρητές και προσπάθησε να τους νουθετήσει. Τους ζήτησε να είναι προσεχτικοί, αυστηροί και να γράφουν ό,τι βλέπουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ