Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Μεγαλώνει η λίστα ανέργων στη Γερμανία

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ.-

Ενα - ένα σπάνε τα ρεκόρ της ανεργίας στη Γερμανία, καθώς ακόμα μία νέα αύξηση σημειώθηκε για το μήνα Νοέμβρη. Ακόμα 369.400 άτομα προστέθηκαν στην τεράστια, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, λίστα ανέργων, όπως ανακοίνωσε επισήμως χτες το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ανέργων αγγίζει τα 5 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό είναι 11,3% από 10,4%, που ήταν για το μήνα Οκτώβρη, σχεδόν μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα μεγαλύτερο και είναι, φυσικά, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που έχει γνωρίσει η χώρα ακόμα και πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανεργία κυρίως πλήττει τους κατοίκους της πρώην ΓΛΔ, όπου μεγάλες βιομηχανικές μονάδες έχουν κλείσει και η οικοδομική έκρηξη που παρατηρήθηκε στις αρχές της δεκαετίας έχει εδώ και καιρό σταματήσει. Ενώ η πορεία της Δυτικής Γερμανία έχει δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης, η κατάσταση στην ανατολική περιοχή της χώρας εξακολουθεί να επιδεινώνεται.

Προοπτικές επίλυσης του προβλήματος της ανεργίας δε φαίνεται να είναι υπάρχουν, ενώ ένας εκ των οικονομικών συμβούλων του καγκελάριου Κολ, Φ. Νόιμαν, κάνει ακόμα πιο δυσοίωνες προβλέψεις, τονίζοντας ότι η πορεία προς την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση θα δυσχεραίνει την κατάσταση και η λίστα των ανέργων θα συνεχίσει να διογκώνεται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ