Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιλέγουν τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου, σε Επερώτηση του ΔΗΚΚΙ για τις εργασιακές σχέσεις

Με τη συζήτηση της Επερώτησης του ΔΗΚΚΙ, για τις εργασιακές σχέσεις ολοκληρώθηκε χτες η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, λέγοντας ότι "αν σωστά μοιραζόταν ο πλούτος της ανθρωπότητας μπορούσαμε να πούμε με πλήρη, με απόλυτη βεβαιότητα ότι η θέση του εργαζόμενου έπρεπε να είναι καλύτερη από ό,τι πριν εκατό χρόνια. Είναι προφανές αυτό. Δηλαδή, αν τότε ο λογιστής δούλευε οκτώ ώρες, σήμερα με τα μέσα που διαθέτουμε έπρεπε να δουλεύει εφτά ώρες, έξι ώρες κ.ο.κ. Γιατί δεν κινούμαστε σε μια τέτοια λογική; Εσείς που έχετε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί επιλέγετε το δρόμο της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενώ ο πλούτος έχει αυξηθεί;".

Σχολιάζοντας δε τη θέση της κυβέρνησης ότι ακολουθεί εκσυγχρονιστική πολιτική είπε πως "όταν εσείς υποστηρίζετε την απελευθέρωση του συνολικού χρόνου απασχόλησης κι εγώ υποστηρίζω το οκτάωρο να γίνει εφτάωρο, εγώ είμαι εκσυγχρονιστής με τα επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα. Εσείς άλλο κρύβετε...".

Στη δική του τοποθέτηση ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαος Φαρμάκης, κατηγόρησε το ΔΗΚΚΙ ότι έκανε την Επερώτηση για να "βγάλει τα απωθημένα του", κάνοντας γενικόλογη αντιπολίτευση. Οσον αφορά την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης σημείωσε ότι "η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα αυτόν τον καιρό είναι δεδομένη. Αυτή είναι! Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κινείται μέσα σε αυτά τα δοσμένα οικονομικά πλαίσια και να προσπαθεί να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ