Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάντα ζωντανό το μήνυμα του Πολυτεχνείου

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία, αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού

Η συμμετοχή του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού στον τριήμερο γιορτασμό για την 24η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με κορύφωση την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών. "Σήμερα, 24 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" εξακολουθεί να είναι επίκαιρο", τονίζεται στο κείμενο της απόφασης. "Μαζί με τα συνδικάτα παλεύουμε για μια εκπαίδευση σε όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, για την αύξηση των θέσεων εργασίας. Παλεύουμε μαζί με το λαό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανεργία, στον εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στο πρόγραμμα "σύγκλισης". Για δημιουργική δουλιά με δικαιώματα, δουλιά για όλους, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία εργασία. Παλεύουμε για να μη μετατραπεί το Αιγαίο σε ζώνη αμερικάνικης επικυριαρχίας, για να πάψει η χώρα μας να αποτελεί φυλάκιο και πυρηνική αποθήκη του ΝΑΤΟ", υπογραμμίζεται στην απόφαση.

Στη Γενική Συνέλευση του Μαθηματικού αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο, ο οποίος εναρμονίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στοχεύοντας στο δικαίωμα χιλιάδων νέων στη μόρφωση και τη δουλιά. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αποφάσισε παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 26/11, μαζική παράσταση στη ΓΣ του τμήματος, για τα ιδιαίτερα ζητήματα της σχολής, σύγκληση συνελεύσεων ετών την επόμενη βδομάδα, με θέμα τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε έτους. Επίσης, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει παράσταση στην Πρυτανεία, στις 21 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ