- ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).- Η αντιπαράθεση των ταξικών δυνάμεων με τους χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής, πρώτηςμέρας των εργασιών του Συνεδρίου... - 1997-11-11 00:00:00.0"/> - ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).- Η αντιπαράθεση των ταξικών δυνάμεων με τους χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής, πρώτηςμέρας των εργασιών του Συνεδρίου... - 1997-11-11 00:00:00.0" /> Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί
  • Αρχισαν χτες οι εργασίες του Συνεδρίου του ΕΚΠ
  • Σε υπερψήφιση του συνδυασμού της καλεί η "Αγωνιστική Ταξική Ενότητα"

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Η αντιπαράθεση των ταξικών δυνάμεων με τους χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής, πρώτηςμέρας των εργασιών του Συνεδρίου του ΕΚ Πάτρας.

Από τη μια, η λογική της φιλοκυβερνητικής παράταξης, που αποτυπώθηκε τόσο στην ομιλία του προέδρου του ΕΚΠ, Χρ. Λιακόπουλου,η οποία αποτέλεσε μνημείο υποταγής στα κελεύσματα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, παρά τις προσπάθειες φραστικής διαφοροποίησης από την κυρίαρχη λογική της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, όσο και στη διακήρυξη της ΠΑΣΚΕ, η οποία εμφάνισε μια πλαστή, ειδυλλιακή εικόνα για τα προβλήματα της Πάτρας.

Από την άλλη, οι θέσεις και οι προτάσεις των ταξικών δυνάμεων, όπως αποτυπώθηκαν στις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ.

Στις σημερινές συνθήκες απαραίτητη προϋπόθεση για την αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η αλλαγή των συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η ενίσχυση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ και μέλος της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΠ, Αντώνης Ταβουλάρης,στην παρέμβασή του στο Συνέδριο του ΕΚΠ.

Ο Αντ. Ταβουλάρης σημείωσε πως το Συνέδριο συμπίπτει "με ένα θλιβερό γεγονός για την εργατική τάξη", καθώς λίγες ώρες νωρίτερα "η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, με την ψήφο και του προέδρου του ΕΚΠ Χρ. Λιακόπουλου, υπέγραψε ένα κατάπτυστο κείμενο, που κατακρεουργεί τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος". Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ κάλεσε τους αντιπροσώπους να το καταδικάσουν, προσθέτοντας πως η εργατική τάξη αντιτάχθηκε στον "κοινωνικό διάλογο" και πως αν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ "δεν έπιναν ως το τέλος το ποτήρι του "διαλόγου", σήμερα η ΠΑΣΚΕ δε θα τολμούσε να πάρει τέτοια απόφαση".

Αναφερόμενος στα προβλήματα των εργαζομένων της Πάτρας, ο Αντ. Ταβουλάρης μίλησε για τη σκληρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της Πάτρας από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ, με στόχο την ανατροπή των κατακτήσεών τους. Ομως, οι αντιδράσεις των εργαζομένων φουντώνουν, όπως φαίνεται κι από το συντονισμό της πάλης των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στον "κοινωνικό διάλογο" και τα ΤΣΑ. Από αυτό τον αγώνα έλειψε η πλειοψηφία του ΕΚΠ, η οποία μαζί με το ΣΕΒ και το δήμο έκαναν κινητοποιήσεις για να "πιέσουν" την κυβέρνηση να υλοποιήσει... την πολιτική της.

Ο Αντ. Ταβουλάρης τόνισε πως η αλλαγή των συσχετισμών στο ΕΚΠ είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Στις σημερινές συνθήκες και μπροστά στους σκληρούς αγώνες που έρχονται, χρειάζεται μια διοίκηση στο ΕΚΠ που θα συσπειρώνει, θα κινητοποιεί και θα οργανώνει την πάλη, που θα διεκδικεί αιτήματα και στόχους, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. "Η αλλαγή πλεύσης σήμερα στο ΕΚΠ, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και το κοινό μέτωπο πάλης από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νικηφόρα πορεία των αγώνων, για να ανατραπεί η συντηρητική πολιτική και να αποκρουστεί το μέτωπο κυβέρνησης - βιομηχάνων - ΕΕ", κατέληξε ο Αντ. Ταβουλάρης καλώντας όλους τους αντιπροσώπους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ