Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα των ισχυρών

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ πέτυχαν άνετες νίκες. Πρώτη ήττα για τον Ιωνικό στην Ξάνθη

Αγωνιστική των θεωρούμενων... ισχυρών ήταν η 7η μέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Το... τέως ΠΟΚ είχε την τιμητική του, αφού Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έκαναν επίδειξη ισχύος. Στα αξιοσημείωτα η πρώτη ήττα του Ιωνικού στο πρωτάθλημα, όμως το συγκρότημα του Γιάτσεκ Γκμοχ παρέμεινε στην κορυφή με συγκάτοικο πλέον τον Παναθηναϊκό.

Το συγκρότημα του Βασίλη Δανιήλ κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον ΟΦΗ στο Φάληρο 3-0. Τα πάνω κάτω έφερε η ΑΕΚ στον Πύργο. Η ομάδα του Πέτρου Ραβούση αν και προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο στην επανάληψη δέχτηκε 4 γκολ και γνώρισε... πανηγυρική ήττα. Ο Ντουμιτρίου για μια ακόμη φορά πέρασε τις "εξετάσεις" των δύσπιστων.

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ιλια Ιβιτς δε δυσκολεύτηκε να νικήσει 3-0 τη "χλωμή" Καλαμάτα, που αν δε συνέλθει γρήγορα, δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Ενας Ζαϊρζίνιο δεν είναι αρκετός...

Στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα υποχρέωσε τον Ιωνικό στην πρώτη του αποτυχία. Οι Θρακιώτες με δύναμη και πείσμα φιλοδώρησαν τους Νικαιώτες με 4 τέρματα. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Γκμοχ ήταν να σημειώσουν δυο γκολ... της τιμής.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή ήταν συναρπαστικό και το τελικό 2-2 κρίνεται δίκαιο. Αν και ο Γηραιός φωνάζει για τη "φιλοξενία" στην Τούμπα.

Η Παναχαϊκή συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Επικράτησε 2-1 της Βέροιας στην Πάτρα και πήρε τα... πάνω της στο βαθμολογικό πίνακα.

Η εντυπωσιακή παρουσία του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα συνεχίστηκε και την περασμένη Κυριακή. Η "ελαφρά ταξιαρχία" πήρε τη νίκη με 1-0 από τον μαχητικό Εθνικό στη Ριζούπολη.

Με το ίδιο σκορ ο Πανιώνιος "καθάρισε" τον Αθηναϊκό.

Τέλος, χτες στον Κορυδαλλό, Προοδευτική και Καβάλα μοιράστηκαν τέρματα (1-1) και βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ