Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κλείνουν τα φαρμακεία από τις 31 του Οκτώβρη

Ο ένας μετά τον άλλο οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας αποφασίζουν να συμμετέχουν στο πανελλαδικό κλείσιμο των φαρμακείων τους που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενάντια στα τελευταία κυβερνητικά μέτρα, που στο όνομα της ανακοστολόγησης των φαρμάκων και της περικοπής της φαρμακευτικής δαπάνης, οδηγείται σε αφανισμό το ελληνικό φαρμακείο. Ετσι, η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων αποφάσισε το κλείσιμο των φαρμακείων από τις 31 του Οκτώβρη και την παράδοση των κλειδιών στο νομάρχη.

Στο ψήφισμά τους οι φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων καταγγέλλουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στόχο έχει την επιστημονική, κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση του φαρμακοποιού και τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και διεκδικεί:

  • Την ανάκληση της πρόσφατης αγορανομικής διάταξης για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την οποία περιορίζεται το εισόδημα του φαρμακοποιού.
  • Την κατάργηση των υπέρ τρίτων κρατήσεων που επιβαρύνουν την τιμή του φαρμάκου.
  • Την επιβεβλημένη διατήρηση της σταθερής λιανικής τιμής, ώστε να παραμείνουν υπό έλεγχο οι τιμές των φαρμάκων.
  • Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων, ώστε να πάψουν τα ασφαλιστικά ταμεία να παρακρατούν τα χρήματα των φαρμακοποιών.
  • Τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης του Ελληνα φαρμακοποιού.
  • Την ικανοποίηση του θεσμικού πλαισίου που διεκδικεί ο κλάδος.

Τέλος, η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων με το ψήφισμά της καλεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να διοργανώσει πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 3 του Νοέμβρη, όπου θα συμμετέχουν ενεργά και οργανωμένα οι φαρμακοποιοί της επαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ