Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ - ΟΦΗ 1-0

Το Εφετείο δεν έκανε δεκτή την αίτηση των Κρητικών για προσωρινή αναστολή της ποινής

Υπέρ της ΕΠΑΕ γέρνει από χτες η πλάστιγγα στη διαμάχη με τον ΟΦΗ. Το πολιτικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση δύο μετόχων της κρητικής ΠΑΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής, με σκοπό την αναστολή της πρωτόδικης απόφασης (τρεις αγωνιστικές). Οι δύο πλευρές θα καταθέσουν σήμερα υπομνήματα και η οριστική απόφαση επί της ουσίας θα εκδοθεί ως τις 2 Νοέμβρη (ημέρα που ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό).

Πρόεδρος του Εφετείου ήταν ο κ. Παλαιοκώστας που στο παρελθόν διατέλεσε και αθλητικός δικαστής. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης υποστήριξε πως τα πολιτικά δικαστήρια δεν είναι αρμόδια ν' ασχοληθούν. Η άποψη αυτή εκτιμάται ότι μάλλον αποτελεί οιωνό και για την τελική ετυμηγορία. Το Εφετείο θα κρίνει εαυτό αναρμόδιο, δικαιώνοντας έτσι την ΕΠΑΕ.

Από την πλευρά τους στελέχη του ΟΦΗ δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν το δρόμο που ξεκίνησαν. Αν η προσφυγή τους απορριφθεί και επί της ουσίας θ' αναζητήσουν το δίκιο τους στον Αρειο Πάγο και τα διεθνή δικαστήρια. Πάντως σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΠΑΕ για να καθορίσει τη στάση του απέναντι στην κρητική εταιρία. Πληροφορίες θέλουν τα μέλη του να παραπέμπουν εκ νέου τον ΟΦΗ στην Πειθαρχική Επιτροπή. Επίσης να... προσανατολίζονται φωναχτά σ' ενεργοποίηση των σχετικών συνεπειών που προβλέπει ο ΚΑΠ (αποβολή από το πρωτάθλημα και υποβιβασμό) για προσφυγή σε μη αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ