Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΚ-ΝΤΟΝΑΛΝΤΣ ΟΠΕΝ
Χορεύοντας με τους "ταύρους"

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ατένας Κόρντοβα με 89-86 και στις 20.00 σήμερα το βράδυ, θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Παρισιού τους Σικάγο Μπουλς

Ο Αρτούρας Καρνισόβας οδήγησε τον Ολυμπιακό στο δρόμο του Μάικλ Τζόρνταν. Ο Λιθουανός με τετράποντο δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έκανε πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων φίλων της ομάδας του Πειραιά. Οι Αργεντίνοι, διαψεύδοντας όλους τους Ευρωπαίους, απέδειξαν ότι γνωρίζουν τα μυστικά του μπάσκετ, εξίσου καλά όπως του ποδοσφαίρου. Τεχνίτες, γρήγοροι και πάνω απ' όλα μαχητές, ανέτρεψαν διαφορά 12 πόντων, φτάνοντας ένα βήμα από την επιτυχία... Λίγο πριν το τέλος προηγήθηκαν 86-85, όμως ο Καρνισόβας ήταν αυτός που... χόρεψε το τελευταίο ταγκό στο Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού. Με τρίποντο και εύστοχη ελεύθερη βολή διαμόρφωσε το τελικό 89-86.

Οι αμερικάνικοι κανονισμοί και ιδιαίτερα η μείωση του χρόνου επίθεσης στα 24 δευτερόλεπτα, έφεραν ρυθμό και θέαμα. Μέχρι να γνωρίσουν το παιχνίδι της Ατένας Κόρντοβα, οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν να χάνουν στο πεντάλεπτο 9-16. Ο Ιβκοβιτς με τάιμ άουτ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και το πρώτο δωδεκάλεπτο βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται με 27-25. Στο ημίχρονο η διαφορά μεγάλωσε σε 49-42 και μετά το 36 όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς. Οι Αργεντίνοι δεν είχαν την ίδια άποψη και με τρίποντα άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά του 73-61. Στο τέλος προσπάθησαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά ο Εντουαρντς που μέχρι τότε είχε ευστοχήσει σε 6 τρίποντα, αστόχησε στο καθοριστικό σουτ.

Ο Τάρλατς, όσο είχε δυνάμεις, ήταν μαζί με τους Χόκινς, Καρνισόβας και Ρότζερς οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού.

Τα12λεπτα: 27-25, 49-42, 73-61, 89-86.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 22 (1), Βούκσεβιτς 5 (1), Νάκιτς 7, Τόμιτς 3 (1), Τάρλατς 16, Καρνισόβας 23 (2), Ρότζερς 13, Ζεβροσένκο.

ΑΤΕΝΑΣ ΚΟΡΝΤΟΒΑ: Καμπάνα 7 (1), Ομπέρτο 16, Λαμπάν 3 (1), Μιλανέζιο 4, Οσέλα 14, Εντουαρντς 23 (6), Παλαντίνο 6, Ριτς 13.

Αν στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, που έληξε μετά τα μεσάνυχτα, η Ρασίγκ Παρί του Μπ. Μάλκοβιτς δεν κάνει την έκπληξη του αιώνα (ο "Ρ" τυπώθηκε πριν τη λήξη του παιχνιδιού), ο Ολυμπιακός στις 20.00 θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα αντιμετωπίσει τους Σικάγο Μπουλς. Πρωταθλητές Ευρώπης, εναντίον πρωταθλητών ΝΒΑ. Κι όπως είπε ο Ντ. Ιβκοβιτς "δεν έχει σημασία αν θα χάσουμε με διαφορά, αρκεί να το χαρούμε"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ