Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
Ξεριζώνονται οι ασφαλιστικές κατακτήσεις

Η "έκθεση Σπράου" αποτελεί ουσιαστικά παρουσίαση των θέσεων της κυβέρνησης και των βιομηχάνων και των απαιτήσεών τους για ξερίζωμα των ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ.

Η παράταξη επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με επιχειρήματα που αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα, αποποιείται των ευθυνών της, απαλλάσσει τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές - που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση - και έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα μας, που έχει κατακτηθεί με αγώνες, θυσίες και το αίμα των εργαζομένων".

Σημειώνει ότι η εργατική τάξη της χώρας βρίσκεται υπό την άμεση απειλή της εφαρμογής των πιο αντεργατικών μέτρων, όπως: Κατάργηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, με την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης σε άνδρες και γυναίκες. Ανταποδοτικότητα στις συντάξιμες αποδοχές και μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά βοηθήματα. Κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και δραστική μείωση όλων των συντάξιμων αποδοχών, κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Δραστική περικοπή των δαπανών για την περίθαλψη.

Υπογραμμίζει τις "τεράστιες ευθύνες που φέρνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση, που με τη συμμετοχή τους στον καταστροφικό "κοινωνικό διάλογο" έχουν συστρατευτεί με κυβέρνηση και βιομηχάνους, για να περάσουν ανώδυνα τις πιο αντεργατικές επιλογές".

Χαρακτηρίζει απαράδεκτες και προκλητικές για την εργατική τάξη, τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλου: "Τις προτάσεις της έκθεσης Σπράου η ΓΣΕΕ θα τις αντιμετωπίσει καλοπροαίρετα στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου"".

Υπογραμμίζει ότι "άμεσα τώρα πρέπει να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ απ' την απάτη που την ονόμασαν "κοινωνικό διάλογο"" και τονίζει πως "η εργατική τάξη δεν τους εξουσιοδοτεί να βάλουν την υπογραφή για την κατάργηση των δικαιωμάτων της. Θα δώσει μαζική ενωτική απάντηση στην απεργία στις 23 Οκτώβρη και θα καταδικάσει τις αντεργατικές πολιτικές μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες με προοπτική, που θα ανοίγουν το δρόμο για φιλολαϊκές πολιτικές κόντρα στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό και τους πολιτικούς τους εκφραστές".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ