Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Βαφτίζουν" τα ψάρια εισαγωγής ελληνικά!

Καταγγελία του Αλιευτικού Συνεταιρισμού γρι - γρι Σαλαμίνας

Σε αποκλεισμό του λιμένος Κερατσινίου προβαίνουν τα αλιευτικά του Αγροτικού Συνεταιρισμού γρι - γρι Σαλαμίνας, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την απαράδεκτη και τριτοκοσμική, όπως καταγγέλλουν οι αλιείς, κατάσταση της ιχθυόσκαλας, όσο και για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή ψαριών από άλλες χώρες και την προώθησή τους στη λιανική ως ελληνικών με τιμές "ελληνικές".

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Συνεταιρισμού Θ. Μίχας με ευθύνη των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου πωλούνται κατ' εξακολούθηση μεγάλες ποσότητες εισαγόμενων ψαριών, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύονται από λιανοπωλητές ως ελληνικά στους καταναλωτές με πολύ ανώτερες τιμές από αυτές που τα προμηθεύτηκαν, με αποτέλεσμα τα πλουτίζουν επιτήδειοι, εισαγωγείς και μεσάζοντες, ενώ οι Ελληνες αλιείς πετάνε τεράστιες ποσότητες ψαριών.

Παράλληλα, καταγγέλλουν οι αλιείς του Συνεταιρισμού, τα ψυγεία που με ευθύνη της Εταιρείας Ανάπτυξης Αλιείας - η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Γεωργίας - θα έπρεπε να έχουν ανανεωθεί εδώ και καιρό, δεν επαρκούν για τη συντήρηση των ψαριών της ιχθυόσκαλας και άλλα χρειάζονται επισκευή και συντήρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ