Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Ισχυροί μετασεισμοί κλονίζουν την κεντρική Ιταλία

ΡΩΜΗ.-

Μία βδομάδα μετά τους ισχυρούς καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την κεντρική Ιταλία, ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε την πληγείσα περιοχή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα, πιθανότατα από ανακοπή μετά τη δόνηση και το σοκ που πιθανά της προκάλεσε και να τραυματιστούν δύο άντρες των σωστικών συνεργείων. Η νεκρή ήταν μία από τις εκατοντάδες αστέγους που ζούσαν σε πρόχειρους καταυλισμούς στο Φολίνιο, της περιοχής της Περούτζια. Σύμφωνα με το Εθνικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Ιταλίας, η σημερινή δόνηση ήταν μετασεισμική και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην ορεινή κωμόπολη Κολφιορίτο της Ούμπρια, 10 χλμ από το επίκεντρο των σεισμών της περασμένης βδομάδας. Πολλές εκατοντάδες μικρότερες μετασεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στις επαρχίες Ούμπρια και Μάρτσε.

Από το σημερινό σεισμό υπέστη και νέες ζημιές η βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, η πινακοθήκη και το δημαρχείο της πόλης, ενώ καθαρά για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα σχολεία και το νοσοκομείο της πόλης. Περίπου 1.500 κτίρια στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές και χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να κοιμούνται σε σκηνές ή στα αυτοκίνητά τους.

Στην Περούτζια, την κοντινότερη μεγάλη πόλη στο επίκεντρο του σεισμού, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους από τα σπίτια τους, τα μαγαζιά και τα γραφεία. Παράλληλα, ο υφυπουργός της Πολιτικής Αμυνας, Μπάρμπερι, κάλεσε τον πληθυσμό των σεισμόπληκτων περιοχών να μην εισέρχονται σε κτίρια και κατοικίες που έχουν κριθεί επικίνδυνες και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι αν βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ