Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
"Η ζωή μετά το σεισμό"

ΑΣΣΙΖΗ.-

Εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να "ταράζουν" την περιοχή της Κεντρικής Ιταλίας, μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις της Παρασκευής, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν 126.

Χτες, ο Ιταλός Πρόεδρος Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο επισκέφτηκε τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους συμπατριώτες του να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους περίπου 5.000 άστεγους των σεισμών της Παρασκευής, ενώ καθολικοί επίσκοποι στην περιοχή έκαναν έκκληση για ταχεία βοήθεια προς τα θύματα, τονίζοντας ότι ο χειμώνας θα αρχίσει σύντομα.

Συνολικά 88.000 σπίτια ή υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, ενώ οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 580 εκατομμύρια δολάρια. Εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την αποτίμηση της έκτασης των ζημιών στη βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, που χρονολογείται από το 13ο αιώνα, τμήμα της οροφής της οποίας κατέρρευσε μετά το δεύτερο σεισμό της Παρασκευής, καθώς και τμήματα των μεσαιωνικών κτιρίων του ιστορικού κέντρου της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ