Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ"!

Μαζική συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία. Δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση που οργάνωσε η "Αγωνιστική Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ΔΕΗ και το ασφαλιστικό"

Μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης - μετοχοποίησης της ΔΕΗ και αφαίρεσης των ασφαλιστικών - εργασιακών δικαιωμάτων τους, έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης, με την αυξημένη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,αλλά και στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού,έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 80% στα Ορυχεία, στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς, στη Μεταφορά και στη Διανομή.

"Συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά",ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας. Τη συγκέντρωση "άνοιξε" ο Α. Βερναδάκης εργαζόμενος στη ΔΕΗ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, τονίζοντας: "Είμαστε πάλι εδώ για να ακυρώσουμε στην πράξη τις οδηγίες της Κομισιόν, του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου". Θα υπερασπιστούμε την ενότητα και αλληλεγγύη μας, δε θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Επιχείρησης".

Ο Π. Πάλμος αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με οποιονδήποτε τρόπο και ότι ταυτόχρονα με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης - μετοχοποίησης της ΔΕΗ και το ασφαλιστικό βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. "Για όλα αυτά - συνέχισε - δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της η πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία",αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης στο ασφαλιστικό. "Από μας - κατέληξε ο Π. Πάλμος - τους εργαζόμενους εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ να συναινέσουν". Στη συνέχεια διαβάστηκε και εγκρίθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, το οποίο επιδόθηκε στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν αμέσως μετά με πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Χαρακτηριστικό ήταν το πανό των εργαζομένων με 4ωρη απασχόληση το οποίο έγραφε: "... το 4ωρο βλάπτει σοβαρά στην υγεία". Αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Β. Μπρακατσούλα,ο οποίος, όμως, όπως καταγγέλθηκε, δήλωσε "αναρμόδιος"!

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία "παρά την παθητική στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και των πρωτοβάθμιων σωματείων της" και τονίζει πως "αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα των προβλημάτων και φάνηκε η διάθεσή τους να αγωνιστούν". Η ΕΣΚ - ΔΕΗ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ "για την άρνησή της να πραγματοποιήσει συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας" και για το ότι απέφυγε να συναντηθεί με τα αρμόδια υπουργεία και τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Επίσης, καλεί τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ