Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει

Τι προτείνει το Αγροτικό Τμήμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ

"Η ΑΓΝΟ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί προνομιακά από το Κράτος γιατί στηρίζει τη γαλακτοπαραγωγή και την αγελαδοτροφία της Β. Ελλάδας, δηλώνει ο Φίλιππος Γεωργουδάκης,μέλος του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΝΟ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Είναι μία συνεταιριστική επιχείρηση, με προϊόντα ποιότητας αναγνωρισμένα από όλους. Θα πρέπει όμως παράλληλα να γίνει σωστή διαχείριση, να σταματήσει η ανάθεση δραστηριοτήτων σε εργολάβους, γιατί οι πρωτοβουλίες αυτές έδειξαν ότι ζημίωσαν την επιχείρηση. Επίσης να καταργηθεί η σύμβαση με τη ΔΟΡΚΑΣ ΑΕ και όλες οι συμβάσεις με ιδιώτες και εργολάβους, που αποδείχτηκαν επίσης ζημιογόνες για την επιχείρηση. Τέλος η ΑΓΝΟ θα πρέπει να μείνει συνεταιριστική και να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν μία απόλυτα βιώσιμη βιομηχανία στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ενεργός συμμετοχή και ο αγώνας των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρούν οι διοικήσεις των σωματείων".

Επίσης το Αγροτικό Τμήμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ πιστεύει ότι η κατάσταση στην ΑΓΝΟ μπορεί και πρέπει να αλλάξει.Χρειάζεται πολιτική στήριξης, με στόχο την ανάπτυξη της οργάνωσης και για το σκοπό αυτό προτείνει:

- Χαμηλότοκη χρηματοδότηση.

- Ρύθμιση χρεών που να δίνει προοπτική ανάπτυξης.

- Ελεγχο των χρηματοδοτήσεων με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

- Αξιοποίηση του στελεχικού και εργατοϋπαλληλικού δυναμικού με αξιοκρατία και με την παράλληλη λειτουργία όλων των τμημάτων της παραγωγής. - Προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, περιορισμό και έλεγχο των εισαγόμενων προϊόντων.

- Κατάργηση ποσοστώσεων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος.

- Εθνικός σχεδιασμός για την αγροτική οικονομία, με μοχλούς ανάπτυξης το συνεταιρισμό και την οικογενειακή εκμετάλλευση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό ενιαίο μέτωπο εργαζομένων και παραγωγών, ώστε οι διευθύνοντες τις τύχες του ΑΓΝΟ να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων. Το συνεταιριστικό εργοστάσιο ΑΓΝΟ, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, μπορεί να αναπτυχθεί προς όφελος των παραγωγών και των εργαζομένων.

Αποστόλης ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ