Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΠΟΥΡΓΚ 5-0
Επαναληπτικός για... τουρισμό

Η χαρά από την πώληση της ΠΑΕ "ζευγαρώθηκε" με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων

Η γνωστή ρήση "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" βρήκε πλήρη εφαρμογή χτες στην ΑΕΚ. Την επισημοποίηση της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακολούθησε η άνετη, τελικά, πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων. Γιατί το 5-0 επί της Ντίναμπουργκ φυσικά δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.

Οι "κιτρινόμαυροι" άγχωσαν τους φιλάθλους τους, αλλά στο τέλος όλοι έφυγαν χαμογελώντας από τη Ν. Φιλαδέλφεια, κυρίως χάρη σε μια ενέργεια των Μαλαδένη - Κωστή. Από την μπαλιά του πρώτου ο δεύτερος "τσίμπησε" την μπάλα μ' αποτέλεσμα ο Ντουσμάνοφ να τον ανατρέψει. Εκτός από το πέναλτι η Ενωση κέρδισε και την αριθμητική υπεροχή, αφού ο Λετονός τερματοφύλακας αποβλήθηκε. Οπως παραδέχτηκαν αμφότεροι οι προπονητές, η φάση αυτή επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο Κοπιτσής άνοιξε το σκορ (35) και μαζί το δρόμο για μια άνετη επικράτηση. Ο ίδιος έκανε το 2-0 (44) αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, μετά από μπαλιά "τρύπα" του Σαβέφσκι. Στο 63 ο Κατσαβός με γυριστό σουτ πραγματοποίησε το 3-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Καλιτζάκης με κεφαλιά το 4-0. Με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Μαρτσέλο (77). Μάλιστα με λίγη προσοχή ακόμα θα μπορούσαν οι "κιτρινόμαυροι" να πετύχουν τουλάχιστον άλλα 3 γκολ.

Ο Ντμίτρι Κουσμίτσοφ ανέφερε μεταξύ άλλων "το αποτέλεσμα τα λέει όλα. Η ΑΕΚ είναι ψηλότερα από μας". Από την πλευρά του ο Ντουμιρίου απέδωσε την άσχημη απόδοση της αρχής "στη σφιχτή άμυνα". Παραδέχτηκε μάλιστα πως αν δε γινόταν η αποβολή "ίσως η εικόνα ήταν διαφορετική". Ευχαρίστησε μάλιστα τον συνάδελφό του γιατί η ομάδα του έπαιξε "μοντέρνο, καθαρό ποδόσφαιρο, με κουράγιο".

  • Η γρήγορη αλλαγή του Μπατίστα ξεσήκωσε αποδοκιμασίες. Ο Ντουμιτρίου εξήγησε ότι περίμενε να εκμεταλλευτεί ο έγχρωμος παίχτης το ύψος του. "Βλέποντας τον συνωστισμό όχι μόνο απ' αυτόν, αλλά γενικά από την επίθεση έβαλα τον Μαρτσέλο που είναι κοντός και τα καταφέρνει καλύτερα. Ηταν από τους κυρίαρχους".

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Ντόμπος (69 Κωστένογλου), Καλιτζάκης, Κοπιτσής, Κασάπης, Μαχαιρίδης, Μαλαδένης (64 Γκρέταρσον), Σαβέφσκι, Κατσαβός, Μπατίστα (30 Μαρτσέλο), Κωστής.

ΝΤΙΝΑΜΠΟΥΡΓΚ: Ντουσμάνοφ, Γκλάζοφς, Ισακόφς (35 Σπόλε), Μπουρλάκοφς, Ζιζίλιεφς, Κουρμπάτοφ, Καραζάουσκας, Πινάσκιν, Ισάγιεφ (90 Πογκόντινς), Φεντότοφς, Σερμπασίν (74 Ζαγκορόντιν).

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ