• Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια
  • Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα
  • - Με περίσσιο κέφι, ζωντάνια και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς προς την τελική ευθεία για την προετοιμασία του χώρου που θα φιλοξενήσει φέτος το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.... - 1997-09-10 00:00:00.0"/>
  • Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια
  • Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα
  • - Με περίσσιο κέφι, ζωντάνια και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς προς την τελική ευθεία για την προετοιμασία του χώρου που θα φιλοξενήσει φέτος το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.... - 1997-09-10 00:00:00.0" /> Παίρνει μορφή η πολιτεία του Φεστιβάλ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 16
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
    Παίρνει μορφή η πολιτεία του Φεστιβάλ
    • Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια
    • Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

    Με περίσσιο κέφι, ζωντάνια και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς προς την τελική ευθεία για την προετοιμασία του χώρου που θα φιλοξενήσει φέτος το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Πρόκειται για την Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, ένα μεγάλο χώρο, όπου καθημερινά από νωρίς το πρωί έως το βράδυ και με την εθελοντική δουλιά εκατοντάδων μελών και φίλων της Οργάνωσης, χτίζεται η μικρή "πολιτεία" του Φεστιβάλ. Εκεί θα φιλοξενηθούν στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη χιλιάδες νέοι και νέες, που θα συμμετάσχουν σ' αυτό το νεολαιίστικο θεσμό, που η ΚΝΕ καθιέρωσε. Πέρα όμως από την ανεξάντλητη όρεξη που έχουν για το χτίσιμο της "πολιτείας" τους, οι κνίτες και οι κνίτισσες είναι επίσης ριγμένοι στη μάχη και για τη διακίνηση του εισιτηρίου του Φεστιβάλ.

    Την περασμένη Κυριακή από πολύ νωρίς το πρωί, νέοι και νέες φόρεσαν τα ρούχα της "δουλιάς" και με τα κουβαδάκια και τα πινέλα στα χέρια έβαφαν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που θα φιλοξενήσουν τη Διεθνούπολη, τη βιβλιοθήκη, τα στέκια της νεολαίας, όπου και θα γίνονται συζητήσεις, αλλά και τον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο ή αλλιώς "χωριό", όπως το αποκαλούν, που είναι αφιερωμένος σ' όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία που εργάζεται, που μορφώνεται, που διασκεδάζει, όπως παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός, οικολογία, ναρκωτικά, ειρήνη, Συνθήκη Σένγκεν, στρατός, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. ά. Βέβαια δε θα λείψει και ο παιδότοπος.

    Η μικρή πολιτεία της Οργάνωσης έχει αρχίσει ήδη να παίρνει σάρκα και οστά. Μπαίνοντας στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει αφιέρωμα για την Οχτωβριανή Επανάσταση. Η κεντρική εξέδρα προβλέπεται να έχει σχήμα το σύμβολο της ειρήνης και στον ευρύτερο χώρο θα υπάρχουν στέκια αφιερωμένα σε ενότητες, όπως στα 50χρονα της Μακρονήσου κ. α.

    "Δυναμικά έχουμε μπει στη δουλιά. Οσο μπορούμε, θα είμαστε εδώ", μας είπε η Βίκυ Μαργαρίτη, από την Οργάνωση Σπουδάζουσας, που δουλεύει εθελοντικά για την προετοιμασία του χώρου. Συνεχίζοντας το βάψιμο, λέει ότι οι γυναίκες και οι άντρες έχουν αναλάβει τις ίδιες δουλιές εκεί. "Δε γίνονται διακρίσεις. Και να μην ξέρεις να βάφεις, για παράδειγμα, θα μάθεις εδώ", είπε.

    Αν και ο ήλιος έκαιγε πολύ, η Ευτυχία Ζωγοπούλου, από τον Εργατικό Τομέα της ΚΝΕ, σιγοτραγουδώντας και βάφοντας μας λέει: "Συνεχίζουμε με κέφι και μεράκι και πολύ σύντομα θα έχουμε τελειώσει. Πάντως σε σχέση και με τις προηγούμενες χρονιές πάμε πολύ καλά και θα τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα". Ο Λάζαρος Σορόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας για την πορεία της προετοιμασίας, μας είπε: "Βρισκόμαστε πράγματι στην τελική ευθεία της προετοιμασίας και στις 18 του Σεπτέμβρη όλα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους χιλιάδες νέους και νέες επισκέπτες του Φεστιβάλ. Βασισμένοι στην εθελοντική δουλιά, στο μεράκι και τον ενθουσιασμό των μελών μας, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε φέτος κάτι ξεχωριστό και όσον αφορά τις κατασκευές, αλλά και το πρόγραμμα και τη λειτουργία του Φεστιβάλ".

    Οι προφεστιβαλικές

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

    Την Παρασκευή:

    - Στην Ιστιαία,με ομιλητή τον Θ. Παπαθανασίου, μέλος της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

    - Στη Λαμία,με ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Το Σάββατο:

    - Στην Αλεξανδρούπολη,με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

    - Στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά,με ομιλητή τον Στ. Παπαθανασίου, υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

    - Στη Λιβαδειά,με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Την Κυριακή:

    - Στην Κομοτηνή,με ομιλήτρια την Θ. Καπέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

    Διήμερες εκδηλώσεις

    Διήμερες εκδηλώσεις έχουν ακόμη προγραμματιστεί:

    • Παρασκευή και Σάββατο,12-13 Σεπτέμβρη:

    - Στο Αγρίνιο,με ομιλητές τον Λ. Παπαδημητρίου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Α. Αρβανιτάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

    • Σάββατο και Κυριακή,13-14 Σεπτέμβρη:

    - Στη Χαλκίδα (παραλία, μνημείο Εθνικής Αντίστασης), με ομιλητές τον Λ. Μυλωνά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    - Στη Λάρισα,με ομιλητές τον Γ. Χαρίτο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Θ. Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    - Στην Πάτρα,με ομιλητή τον Κ. Μυτηλινιού, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    - Στα Γιάννενα,με ομιλητές την Λ. Ράζου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο θα γίνει συζήτηση με την πρέσβειρα της Κούβας για το σοσιαλισμό, όπως τον ζουν στο νησί της Επανάστασης, ενώ θα υπάρξει και αφιέρωμα στον Τσε.

    Μετά την ομιλία του Σπ. Χαλβατζή την Κυριακή, θα ακολουθήσει συζήτηση εκπροσώπων φορέων της πόλης με θέμα "Νομοσχέδιο Αρσένη και οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας".

    • Παρασκευή και Σάββατο 19-20 Σεπτέμβρη:

    - Στο Ηράκλειο,με ομιλητή τον Γ. Χαρίτο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ