Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Μαχητική αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση).-

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά των κοινών γυμνασίων "Σι Μπριζ '97" των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, της Ουκρανίας και άλλων χωρών υπό την αιγίδα των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου στην πόλη Ευπατόρια της Κριμαίας. Οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν επί 3 ώρες την κεντρική λεωφόρο, ποδοπάτησαν ένα φέρετρο με την επιγραφή "ΝΑΤΟ", φωνάζοντας τα συνθήματα: "Εξω το ΝΑΤΟ από τη Μαύρη Θάλασσα!", "Είμαστε παιδιά των νικητών και όχι των ηττημένων!". Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ΚΚ Κριμαίας, το ΚΚ Ουκρανίας, τη Ρωσική Κοινότητα της Κριμαίας και άλλες πατριωτικές οργανώσεις. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρώτος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κριμαίας, Λεονίντ Γκρατς και ο πρώτος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πιότρ Σιμονένκο. Στην έκκληση των κομμουνιστών στη διαδήλωση αυτή συμμετείχαν άτομα από άλλες πόλεις της Ουκρανίας - Λουγκάνσκ, Βίνιτσα, Πολτάβα, Οδησσό, καθώς και αντιπροσωπείες από την περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης αναφέρεται ότι σε περίπτωση επέμβασης του ΝΑΤΟ και των συνεργών του, θα δημιουργηθούν τμήματα λαϊκής κινητοποίησης και αυτοάμυνας.

Η Γραμματεία του Συμβουλίου της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ χαρακτήρισε ως πρωτοφανή αυτή την κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην επιστολή της προς τα δυο αυτά κόμματα. "Τόσο η ίδια η εκδήλωση και ο χαρακτήρας της, όσο και η γεωγραφία των μετεχόντων σ' αυτή, δείχνουν την αύξηση της ενεργητικότητας των δυνάμεων, πριν απ' όλα στην Κριμαία και την Ουκρανία, που αγωνίζονται για την αποκατάσταση της σοβιετικής εξουσίας, την ανασύσταση της ανανεωμένης ΕΣΣΔ και αποτελούν παράδειγμα για όλους τους αδελφούς λαούς και τα Κομμουνιστικά Κόμματα των Δημοκρατιών της πρώην ΕΣΣΔ", τονίζεται στην επιστολή. Σημειώνεται επίσης η σταθερή άνοδος του πρωτοποριακού ρόλου των κομμουνιστών της Κριμαίας και της Ουκρανίας στον αγώνα ενάντια στα εγκληματικά αστικά καθεστώτα, τα οποία, προσωρινά, με απάτη άρπαξαν την εξουσία στις Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης. Επίσης, τις αντιΝΑΤΟικες κινητοποιήσεις στην Κριμαία υποστήριξαν ενεργά η αριστερή αντιπολίτευση και οι κομμουνιστές της Ρωσίας. Τηλεγράφημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ και επικεφαλής της ΚΟ στην Κρατική Δούμας της Ρωσίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι, όπως ανέφερε ο χτεσινός ρωσικός Τύπος, οι έντονες διαμαρτυρίες και "ο θόρυβος που ξεσήκωσαν τα ΜΜΕ της Ουκρανίας και της Ρωσίας απ' αυτή την αφορμή, έφεραν τους καρπούς τους: Αφού έκαναν κάποιες ασκήσεις σε 150 περίπου μίλια από τις κριμαϊκές ακτές, τα πλοία των χωρών που συμμετέχουν στα γυμνάσια "Σι Μπριζ '97" κατευθύνθηκαν στο λιμάνι Γιούζνι (Οδησσός), όπου 100 πεζοναύτες της Ουκρανίας και 200 των ΗΠΑ θα επιδείξουν τις δεξιότητές τους στο πολύγονο "Σιρόκι Λαν" της περιοχής Νικολάγεφ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές και λιμάνια της Οδησσού(2023-07-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή(2020-01-18 00:00:00.0)
Τα 36 κόμματα που συμμετείχαν στη Συνάντηση(2015-12-08 00:00:00.0)
Η ενσωμάτωση της Κριμαίας και οι επιδιώξεις της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας(2014-03-20 00:00:00.0)
Στρατιωτικά γυμνάσια με Ρωσία και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ(2011-05-21 00:00:00.0)
Ακυρώθηκαν τα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ(2006-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ