Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Διαψεύδονται οι φήμες για πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Τις δημοσιογραφικές φήμες για στρατιωτική επέμβαση των γιουγκοσλαβικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μαυροβούνιο διέψευσε χτες ο γιουγκοσλαβικός στρατός.

"Οι υπαινιγμοί, σύμφωνα με τους οποίους ο γιουγκοσλαβικός στρατός ετοιμάζεται να επιβάλει κατάσταση ανάγκης στο Μαυροβούνιο ή να κάνει κάποια επέμβαση του είδους αυτού, δεν έχει καμιά βάση" αναφέρεται στο ανακοινωθέν του στρατιωτικού επιτελείου της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Νέας Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο καταλήγει σημειώνοντας ότι "τα πολιτικά προβλήματα θα πρέπει να λυθούν με πολιτισμένο και δημοκρατικό τρόπο από αυτούς που τα προκάλεσαν".

Τους τελευταίους μήνες κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στο Μαυροβούνιο από μια άνευ προηγουμένου "σύγκρουση" μεταξύ του Προέδρου Μομίρ Μπουλάτοβιτς και του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ο πρώτος θεωρείται πιστός σύμμαχος του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο Τζουκάνοβιτς από τους φανατικότερους αντιπάλους του. Με αφορμή αυτή την αντιπαράθεση, τα δημοσιεύματα γιουγκοσλαβικών εφημερίδων επιμένουν εδώ και καιρό να αναμεταδίδουν πληροφορίες και φήμες για επέμβαση του στρατού στο Μαυροβούνιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ