Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΜΑΓΡΙΖΟΣ ΑΕ"
Εκβιασμοί για απολύσεις

Την "εθελοντική" απόλυση 25 εργαζομένων απαιτεί η νέα διεύθυνση της εταιρίας στη Λάρισα, με την απειλή κλεισίματος

Την απειλή ότι θα κλείσει το εργοστάσιο, εκτόξευσε χτες κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, η νέα διεύθυνση του κλωστηρίου "Μαγρίζος ΑΕ",στη Λάρισα, προκειμένου να αποδεχτούν οι 115 εργαζόμενοι τις 25 "οικειοθελείς" απολύσεις που έχει ανακοινώσει. Την ίδια στιγμή προσκαλεί τους απολυόμενους να δουλεύουν στο εξής μόνο το Σαββατοκύριακο, αν θέλουν!

Στις αρχές Αυγούστου και λίγο πριν κλείσει το εργοστάσιο για την καλοκαιρινή άδεια, η εταιρία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα καταργήσει μια βάρδια και θα απολυθούν 25.Η επιχείρηση, που ανήκει στην οικογένεια Μαγρίζου,έγινε ευρέως γνωστή πριν από λίγους μήνες όταν ήρθε στην επιφάνεια η κομπίνα που παίχτηκε στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της, την τιμή της οποίας διάφοροι επιτήδειοι την... εκτόξευσαν στα ύψη με αποτέλεσμα δεκάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τελικά τα χρήματά τους.

Μετά από παρέμβαση του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας,καθορίστηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για χτες το πρωί. Στη συνάντηση εμφανίστηκε σαν νέος διευθύνων σύμβουλος ο Δ. Πιτσιούλης,ο οποίος ανακοίνωσε ότι άλλαξε το ΔΣ της εταιρίας και ότι το νέο ΔΣ θα λειτουργήσει το εργοστάσιο με δάνεια από την Τράπεζα Εργασίας...

Με το πρόσχημα της οικονομικής αδυναμίας, κάλεσε να φύγουν "οικειοθελώς" 25 άτομα, στους οποίους "θα καταβληθεί η κανονική αποζημίωση και αυτή με δυσκολία"! Επίσης απείλησε ότι "αν δε φύγουν μόνοι τους, θα το δουλέψουμε και ό,τι βγει, ίσως κλείσει..." και συμπλήρωσε πως "δεν υπάρχουν λεφτά για να αποζημιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι"!

Την ώρα που γινόταν η τριμερής, στο εργοστάσιο τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση της εταιρίας, με την οποία καλούνταν όσοι πρόκειται να απολυθούν, να δηλώσουν αν ενδιαφέρονται να δουλέψουν μετά την απόλυση, μόνο τα Σαββατοκύριακα!

Οπως θα πει η Ευτυχία Λουτριώτη,αντιπρόεδρος του σωματείου, "στόχος της εταιρίας είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων. Το εργοστάσιο δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα, αφού η παραγωγή φεύγει αμέσως, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες στη συνάντηση, και στις αποθήκες δεν υπάρχει το παραμικρό στοκ. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση για να καθορίσουμε τα παραπέρα βήματά μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ