Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τον προσγείωσε η Τούμπα

Ο ΠΑΟ έχασε το αήττητο από έναν ψυχωμένο ΠΑΟΚ. Συνωστισμός στην ουρά

O ΠΑΟΚ... τουμπάρισε τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη και τον οδήγησε στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 2-0 ύστερα από 23 ολόκληρες αγωνιστικές. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ με άνεση επικρατούσε του Λεβαδειακού με 4-0, ενώ ο Ολυμπιακός το Σάββατο πέρασε νικηφόρα από την Καβάλα 2-0. Ομως και οι άλλοι μνηστήρες της Ευρώπης, Αρης και Ηρακλής, σημείωσαν νίκες επί Αθηναϊκού και Εθνικού αντίστοιχα.

Στην Τούμπα ένας ψυχωμένος ΠΑΟΚ έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού και κάνει πλέον σοβαρά ευρωπαϊκά όνειρα (σ.σ. να εκτίσει την ποινή του ενός χρόνου). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε πανάξια τη νίκη αφού "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Λαγωνίδη, Αλεξίου.

Στο "Νίκος Γκούμας" η ΑΕΚ έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Βασίλη Τσάρτα έφτασε σε ευρεία νίκη με 4-0 επί του Λεβαδειακού. Τώρα η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται πλέον στο χείλος του υποβιβασμού.

Στην Καβάλα ο Ολυμπιακός συνέχισε τις πετυχημένες εμφανίσεις του και βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο του, που οδηγεί σε μια θέση για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Ιβιτς ξαναγύρισε στα γκολ, ενώ το άλλο τέρμα πέτυχε ο Ντανιέλ Μπατίστα (0-2). Ο Τάις Λίμπρεχτς για μια ακόμη φορά δήλωσε ανικανοποίητος, όμως το αποτέλεσμα μετρά.

Στου Χαριλάου ο Αρης νίκησε ακόμη πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-0 τον Αθηναϊκό. Οι "κίτρινοι" διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, όμως ο Γιώργος Φοιρός ζήτησε από τους παίκτες του χαμηλούς τόνους. "Στο τέλος του πρωταθλήματος θα κάνουμε ταμείο", υποστηρίζει ο Ελληνας τεχνικός.

Στο στάδιο Καραϊσκάκη λειτούργησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Εθνικός έχανε τις ευκαιρίες με το... τσουβάλι και ο Ηρακλής σε μια ανύποπτη φάση στην εκπνοή του αγώνα κατάφερε με τον Γιώργο Σκαρτάδο να φτάσει στην πολύτιμη νίκη με 0-1. Η "θηλιά" στους Πειραιώτες σφίγγει ακόμη περισσότερο.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος πιστοποίησε την καλή αγωνιστική του κατάσταση με την επικράτηση 1-0 σε βάρος του ΟΦΗ που βλέπει να ξεμακραίνει η έξοδος στην Ευρώπη αν συνεχίσει ανάλογες εμφανίσεις. Το παραδέχτηκε άλλωστε αυτό και ο Ευγένιος Γκέραρντ μετά το τέλος του αγώνα.

Ανοικτό ματς έγινε στη Ριζούπολη όπου τελικά ο Απόλλωνας πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 3-1. Η Ξάνθη αξίζει να σημειωθεί ότι είχε το... θράσος να προηγηθεί μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Στο Αλκαζάρ ο Ιωνικός πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη (0-1) σε βάρος της Αγροτικής Λάρισας που διέρχεται περίοδο αγωνιστικής αλλά και διοικητικής κρίσης. Ο Μιχάλης Γρίμπιλας, μόνιμος σκόρερ, καθάρισε για το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν που έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει στην παραμονή του στην κατηγορία.

Τέλος, έκπληξη είχαμε και στη Δράμα όπου μέσα σε τρία λεπτά διαμορφώθηκε το 1-2 υπέρ του Εδεσσαϊκού. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος για μια ακόμη Κυριακή κοουτσάρισε με μεγάλη επιτυχία την ομάδα του.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ