Την ανάγκη να διατηρηθούν όλα τα βιομηχανικά κτίρια της Αθήνας και να χρησιμοποιηθούν λειτουργικά προς όφελος των κατοίκων της πόλης, τόνισαν αρχιτέκτονες και εκπρόσωποι συλλόγων και μαζικών φορέων σε προχθεσινή συζήτηση με θέμα: "Το βιομηχανικό περιβάλλον στο αστικό τοπίο".
"Τα λίγα εργοστάσια που υπήρχαν στην Αθήνα δεν υπάρχει λόγος να τα γκρεμίσουμε", τόνισε η Χρ. Αγριαντώνη, μέλος της Τμήματος Διάσωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς. Ωστόσο, συνέχισε, δεν αρκεί απλά η διάσωση των κτιρίων, αλλά οι παρεμβάσεις που θα γίνονται πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της πόλης. Η περίπτωση του Πνευματικού Κέντρου "Μελίνα Μερκούρη" αποτελεί το χείριστο παράδειγμα, αφού ούτε μια ταμπέλα δε θυμίζει ότι εκεί κάποτε ήταν το Πιλοποιείο του Πουλόπουλου, στο οποίο εργάζονταν, για αρκετά χρόνια, εκατοντάδες εργαζόμενοι", κατέληξε.
Ο Θ. Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τη χρήση του χώρου του ΦΙΞ, στην Πατησίων, για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. "Χρησιμοποιήθηκε αυτός ο χώρος για συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου. Ετσι, οι κάτοικοι είδαν ένα ερείπιο να χρησιμοποιείται με τρόπο λειτουργικό για εκείνους". Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων και κάτοικοι της περιοχής.