Κυριακή 17 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΒ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα όνειρα ζητούν ακόμα εκδίκηση

Λήγουν σήμερα οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο

Κάλεσμα αγώνα και αντίστασης στην πολιτική, που θέλει να τσακίσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού, απευθύνει η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς του ΚΚΕ με την ευκαιρία της 53ης επετείου του Μπλόκου, τονίζοντας: Για να συγκροτήσουμε, μέσα από τους κοινούς αγώνες, ένα ισχυρό μέτωπο πάλης του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστές, τα μονοπώλια και τους υποτακτικούς τους. Για να αποκτήσει η χώρα μας σοσιαλιστική προοπτική.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΒ Κοκκινιάς σημειώνεται ότι 53 χρόνια από την ηρωική θυσία του λαού της μαρτυρικής Κοκκινιάς το Μπλόκο δεν έχει χάσει τίποτα από τη διαχρονικότητά του.Παραμένει χαρακτηριστικό παράδειγμα της φασιστικής κτηνωδίας και για το πού οδηγούν οι κάθε λογής ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Το Μπλόκο όμως ταυτόχρονα είναι παράδειγμα παλικαριάς και ηρωισμού του λαού της πόλης,στενά συνδεδεμένο με τα χιλιάδες άλλα της εποποιίας του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης για λευτεριά και λαοκρατία.

"Με τον αγώνα της και τη θυσία των καλύτερων παιδιών της η ηρωική Κοκκινιά απέδειξε κι αυτή ότι οποιαδήποτε θυσία κι αν απαιτήσει ο αγώνας είναι λιγότερο οδυνηρή από τα δεινά της υποτέλειας και του συμβιβασμού. Μετά από 53 χρόνια, τα όνειρα των ηρώων της Κοκκινιάς παραμένουν ζωντανά και ζητούν ακόμα εκδίκηση", σημειώνει η ΚΟΒ στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

  • Στιγματίζουν τους κυβερνητικούς "γραικύλους", που ούτε τώρα ακόμα δεν τολμούν να απαιτήσουν από το γερμανικό κράτος τις πολεμικές αποζημιώσεις και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, αλλά προσπαθούν να πείσουν, μέσω των εκπροσώπων τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά δικαστικό.
  • Κατακραυγάζουν όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, τους νέους κήρυκες του ραγιαδισμού που θέλουν τη χώρα μας ΝΑΤΟικό εισβολέα στη Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία και όπου αλλού προστάξουν τα αμερικανικά και γερμανικά αφεντικά τους, για να επιβάλλουν ξανά ακόμα και με πολέμους τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων".
  • Στέκονται στον αντίποδα των "ιδεωδών" αυτών που κάτω από την κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης παζαρεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία, το Αιγαίο καθώς και το ανεξάρτητο - ενιαίο κράτος της Κύπρου.
  • Παίρνουν νέα πνοή μέσα από τους αγώνες του λαού για απεμπλοκή της χώρας μας από τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του στην εργασία, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Οι εκδηλώσεις Ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις που άρχισαν χτες για να τιμήσουν το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Οι σημερινές εκδηλώσεις θα αρχίσουν με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944, στις 9:30 π.μ.

Θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων και θα μιλήσει ο δήμαρχος της Νίκαιας. Μετά την κατάθεση στεφανιών θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο του Κοινοταφείου στο Γ Νεκροταφείο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ