Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοίγει η αυλαία στο Βύρωνα

Στο Βύρωνα επενδύουν όνειρα και χρήματα για τον πολιτισμό.Ο δήμαρχοςΝίκος Ρογκάκος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Βύρωνα, Βασίλης Κολοβός,δίνουν τον αγώνα τους, ώστε να επιζήσει ο θεσμός των Φεστιβάλ, να συνεχίσει ν' αντιστέκεται στη λαίλαπα των καιρών και να μη μετατραπούν σιγά σιγά τα Φεστιβάλ σε αφερέγγυους πολιτιστικά μεταπράτες, υποκύπτοντας μόνο στη λογική και στους νόμους των πολυεθνικών και μάρκετινγκ. Επιδιώκουν ένα φεστιβάλ, που να τολμά, να ρισκάρει, να προτείνει, να απορρίπτει.

Η αυλαία, λοιπόν, του 10ου Φεστιβάλ Βύρωνα ανοίγει τη Δευτέρα με τον κύκλο "Ο άκρες του πολιτισμού μας - 75 χρόνια Μ. Ασία".Συμμετέχουν το Συγκρότημα Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής "Εν Χορδαίς".Στις 19 Αυγούστου στα πλαίσια του Κύκλου Νέων Δημιουργών θα παρουσιαστεί ο "Ορέστης" του Ευριπίδη,σε απόδοση και σκηνοθεσία Ηλία Φραγκάκη,μουσική Σπύρου Ηλιάδη και σκηνικά - κοστούμια Λέας Κούση.

Μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού (20 Αυγούστου) με τον Δημήτρη Μητροπάνο.Συμμετέχουν Μανώλης Χατζημανώλης, Στέλλα Χροναίου, Γεωργία Βελιβασάκη."Μουσικές του κόσμου" (21/8) "Ναός της Σελήνης" από τοΠερού.Στις 22/8 στα πλαίσια του Κύκλου Αρχαίου Δράματος,το "Αμφι - Θέατρο" θα παρουσιάσει την "Ιφιγένεια εν Ταύροις" του Ευριπίδη σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου,σκηνικά - κοστούμια Λαλούλας Χρυσικοπούλου,μουσική Θάνου Μικρούτσικου.Παίζουν: Λήδα Τασοπούλου Δημήτρης Λιγνάδης, Νίκος Γιαχαλής κ. ά.

Το Θέατρο Καισαριανής θα παρουσιάσει στις 23/8 την παράσταση "Αλίμονο και μερικά Αχ.. Αχ.. " του Τσέχωφ,σε διασκευή Παναγιώτη Μέντη και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη.Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Νένα Μεντή,κ. ά. Δυο βραδιές αφιερωμένες στη μνήμη του Καρόλου Κουν,στις 25 και 26 Αυγούστου,με τους "Ορνιθες" του Αριστοφάνη από το "Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν".Η παράσταση, όπως είναι γνωστό, στηρίζεται στη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν,την επιμέλεια της οποίας έχουν αναλάβει ο Γιώργος Λαζάνης και ο Μίμης Κουγιουμτζής.Η μετάφραση είναι του Βασίλη Ρώτα,μουσική Μάνου Χατζιδάκι,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη και χορογραφία Ζ. Νικολούδη.Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Παντελής Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Δεγαϊτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου,κ. ά.

Βραδιά τιμής στον Μίνω Βολανάκη,στις 27/8,με την παράσταση "Περιμένοντας τον Γκοντό" σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μ. Βολανάκη.

Τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο,στις 29 Αυγούστου,σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη,σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα,μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και χορογραφία Ισίδωρου Σιδέρη.Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Ελένη Γερασιμίδου, Χρύσα Ρώπα, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Γιάννης Μόρτζος, Νίκος Μπουσδούκος, Γιώργος Τσιδίμης, Γιάννης Καρατζογιάννης κ. ά.Στις 30/8,στα πλαίσια του κύκλου Νέων Δημιουργών, ο Κώστας Τσερέγκωφ θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας. Ακολουθεί πρόγραμμα για όλο τον Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα δύο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και"Αννα Συνοδινού". Πληροφορίες στα τηλέφωνα 7655748 - 7526666.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ