Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Μνήμη αγωνιστών

λ8 Στη μνήμη της συντρόφισσας και συγκρατουμένης μου στις φυλακές Αβέρωφ ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,που πάντα θα θυμάμαι, γιατί μας δίδαξε με την αφοσίωσή της στο ΚΚΕ και την αγάπη της για το λαό, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ελένη Γαβρικίδη - Μπούρμπουλα

  • Στη μνήμη της συν. και συγκρατουμένης μου ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 10.000 δρχ. Θα μείνει για πάντα άσβεστη η μνήμη της, για το ήθος της, την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, την αγωνιστικότητά της. Ας είναι αιώνια η μνήμη της.

Κούλα Αντακλή

  • Στη μνήμη των αγαπημένων μου συν. ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ,ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,και ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΛΛΑ,που αφιέρωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς αγώνες και το ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ για ενίσχυση του κόμματος.

Κώστας Κανακάκης

λ8

  • Ο γιατρός Δημήτρης Γιαννόπουλος, η οδοντίατρος Αννα Γιαννοπούλου και η συνταξιούχος Δήμητρα Κουτούγερα - Γιαννοπούλου, προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού τους ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Ο Α. Γ αξιωματικός της Χωροφυλακής, εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και αγωνίστηκε μαζί με τον λαό εναντίον των κατακτητών, γι' αυτό και διώχτηκε από μοναρχοφασιστικό κράτος. Πέρασε την "αναμόρφωση" της Μακρονήσου και κλείστηκε στον 7ο λόχο του ΒΕΤΟ/ΕΣΑ και το 1950 στάλθηκε στον Αη - Στράτη. Οταν μετά από 5 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος συνέχισε τον αγώνα για την ειρήνη και το σοσιαλισμό μέχρι τον θάνατό του τον Αύγουστο του 1995.

λ8

  • Η Δήμητρα Κουτούγερα - Γιαννοπούλου προσφέρει στο "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟΒ Πλάκας, 15.000 δρχ. στη μνήμη του άνδρα της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΤΟΥΓΕΡΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.
  • λ8

  • Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατο του αδελφού μου ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ.Ο Νώντας από την εφηβική του ηλικία αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες του ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Στέλεχος της Εθν. Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ και παρά τα τραύματά του, δε σταμάτησε να παλεύει μέχρι το θάνατό του για τα ιδανικά του κόμματος. Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Βαγγέλης Κωστούδης (Αλέξης)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ