Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετά τους ύμνους, τι;

Υμνήθηκαν, χειροκροτήθηκαν, όμως τα προβλήματα κάλυψης στοιχειωδών αναγκών τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκγύμνασής τους και όχι μόνο, παραμένουν. Ο λόγος για τους Ελληνες αθλητές, που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, οι οποίοι αναγκάζονται να προσφεύγουν και να ευχαριστούν τους κάθε λογής σπόνσορες για να μπορούν να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Τόσο ο ΣΕΓΑΣ, όσο και το υπουργείο Αθλητισμού δεν έχουν πάρει καμιά απόφαση για κάποιο χρηματικό επίδομα μετά τη λήξη των αγώνων, ενώ οι αθλητές μας έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα της ζωής και τις αυξημένες απαιτήσεις του αθλήματός τους. Τα ίδια προβλήματα δηλαδή που είχαν και πριν τη συμμετοχή τους. Τώρα ορισμένοι θα ξαναευχαριστήσουν τους σπόνσορες, οι οποίοι τους στηρίζουν με το αζημίωτο και άλλοι - οι οποίοι δεν απέκτησαν κάποιο μετάλλιο παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους - θα προσμένουν ξανά την αρωγή της πολιτείας.

Μερικοί ίσως έχουν την εντύπωση - αν και όλοι γνωρίζουν πως δεν ισχύει τελικά - ότι με τα οδοιπορικά που παίρνουν οι αθλητές μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Σε τέτοια ζητήματα η κυβέρνηση ολιγωρεί, αν ήταν όμως για καμιά αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης ή για καμιά επιδότηση βιομηχάνου, τότε θα βλέπαμε πόσο γρήγορα θα έπαιρνε απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ