Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ηρωική έξοδος

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι του υποδέχεται τη Σκαβολίνι και κρατά την τύχη του ΠΑΟ στα χέρια του

Την τύχη του Παναθηναϊκού κρατάει στα χέρια του ο ΠΑΟΚ. Στο αποχαιρετιστήριο διεθνές παιχνίδι της περιόδου, οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούν στις 21.30 τη Σκαβολίνι. Με νίκη κάνουν δώρο στον Παναθηναϊκό, μίνιμουμ τη δεύτερη προνομιούχα θέση του Α ομίλου. Επιπλέον, οι "πράσινοι" θα μπορούν να διεκδικήσουν αύριο εναντίον της Ρεάλ και την πρώτη θέση. Σε περίπτωση ήττας, είναι αναπόφευκτη η ελληνική αναμέτρηση Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού κυπέλλου.

"Θα παίξουμε για την ιστορία του ΠΑΟΚ, για τους εαυτούς μας και τα οφέλη που θα προκύψουν από πιθανή νίκη για το ελληνικό μπάσκετ", δήλωσε ο βενιαμίν του ΠΑΟΚ Ευθ. Ρεντζιάς. Κατά σύμπτωση κάτι ανάλογο υπογράμμισε και ο Αντ. Ρίβα, δηλώνοντας κατά την άφιξη της ιταλικής ομάδας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία": "Ο ΠΑΟΚ είναι κάτοχος του κυπέλλου Κόρατς και λογικά θέλει να δικαιώσει τον τίτλο του". Κρίσιμο για την ομάδα του χαρακτήρισε το παιχνίδι ο Β. Μπιανκίνι. "Με νίκη τερματίζουμε σε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Δεν ξεχνάμε, όμως, ότι παίζουμε με τον ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει μια ηρωική έξοδο από τη διοργάνωση", υπογράμμισε.

Με τη Σκαβολίνι δε θα αγωνιστεί ο τραυματίας Ντελανιέλο, τον οποίο ο προπονητής του χαρακτήρισε παίκτη - κλειδί σε άμυνα και επίθεση. Στη σύνθεση του ΠΑΟΚ επιστρέφει μετά από καιρό ο Κόρφας. Επιπλέον, το παιχνίδι είναι το τελευταίο της περιόδου για τον Στογιάκοβιτς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εχοντας αποχαιρετήσει τη διοργάνωση, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ προφανώς ξέχασαν τις υποχρεώσεις τους και την πατροπαράδοτη μακεδονική φιλοξενία. Για την υποδοχή της αποστολής των Ιταλών έστειλαν στο αεροδρόμιο τον οδηγό του λεωφορείου.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ-1 κι η γενική είσοδος ορίστηκε στις 1.000 δρχ. προκειμένου να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στο παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ