Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο πολιτισμός "σκοτώνει το δράκο"

Με το έργο του Σέρβου συγγραφέα Ντούσαν Κοβάτσεβιτς "Ο Αγιος Γεώργιος σκοτώνει το δράκο",το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει την πολιτιστική συνεργασία με τη φίλη χώρα. Η πρώτη αυτή ελληνοσερβική θεατρική παραγωγή, με τριάντα Ελληνες ηθοποιούς και κορυφαίους Σέρβους συντελεστές, ανεβαίνει σήμερα στο Θέατρο "Κοτοπούλη".Ο συγγραφέας εκφράζει τα έντονα αντιπολεμικά του "πιστεύω", μέσα από τη δραματική πορεία ενός τριγώνου, που οι ήρωές του βιώνουν καταστάσεις τραυματικές από τα δεινά ενός πολέμου, που φουντώνει.

"Ο ελληνικός λαός και το Εθνικό Θέατρο" - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σέρβος συγγραφέας (ο πρώτος που παρουσιάζει έργο του στην Ελλάδα) - "με τίμησαν δίνοντάς μου την ευκαιρία να είμαι πρώτος σ' αυτό το δρόμο που θα μας ενώσει και θεατρικά, όπως είμαστε ενωμένοι στην ιστορία, τη θρησκεία, την παράδοση". Και ο πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού, Γιώργος Χειμωνάς,πρόσθεσε: "Εχουμε αμελήσει το μοναδικό νικηφόρο όπλο που μπορεί να σκοτώσει "το δράκο" και δεν είναι άλλο από τον πολιτισμό, που δε νικήθηκε ποτέ από κανένα πόλεμο".

Η μετάφραση είναι της Γκάγκα Ρόσιτς,η σκηνοθεσία του Μπράνισλαβ Λέτσιτς,τα σκηνικά - κοστούμια του Ανδρέα Σαραντόπουλου και η μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.Παίζουν: Μ. Κεχαγιόγλου, Μ. Βακούσης, Ν. Κούρος, Ν. Μπουσδούκος, Ν. Τζόγιας,κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ