Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκλογοδικείο στην ΕΠΟ

Συμφωνία ΓΓΑ - Ομοσπονδίας για σύσταση οργάνου ειδικού για τις εκλογικές διαφορές. Διαφωνία στα οικονομικά και στα θέματα διαιτησίας

Νέο δικαστικό όργανο, ειδικό για να επιλύει εκλογικές διαφορές θα συσταθεί στους κόλπους του ποδοσφαίρου. Σ αυτή την ανάγκη κατέληξαν χτες ΓΓΑ και ΕΠΟ. Η συζήτηση έγινε με αντικείμενο το νέο καταστατικό της Ομοσπονδίας και η σύσταση... εκλογοδικείου είναι το μοναδικό σημείο που "τα βρήκαν" οι δυο πλευρές. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι καθαρά αθλητικές διαφορές θα συνεχίσουν να επιλύονται από τα υπάρχοντα οικεία όργανα της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ, ενώ οι προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια για τις υπόλοιπες διαφορές, δε θα θεωρούνται αντικαταστατικές. Την αφορμή για την αναζήτηση μιας τέτοιας λύσης έδωσαν οι συνεχείς προσφυγές κατά του κύρους των πρόσφατων εκλογών στην Ομοσπονδία.

Οι δυο πλευρές δεν "τα βρήκαν" στο οικονομικό ζήτημα. Ο ΓΓΑ Γ. Βασιλακόπουλος διαμήνυσε στους εκπροσώπους της ΕΠΟ Θωμαφιδη, Μητσόπουλο και Παπαστύλο,ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η καταστατική απαίτηση για ποσοστό 8% από το ΠΡΟ - ΠΟ στην ΕΠΟ. Για το θέμα αυτό θα γίνουν νέες συζητήσεις. Νέες συζητήσεις θα χρειαστεί να γίνουν και για τα θέματα διαιτησίας και Αθλητικής Δικαιοσύνης. Ο ΓΓΑ επανέφερε την αξίωση της πολιτείας για τοποθέτηση εν ενεργεία δικαστικών στα αντίστοιχα όργανα, ενώ παρέμεινε ο προβληματισμός για το πώς και από ποιους θα ορίζονται οι διαιτητές.

Από τη συνάντηση απουσίασαν εκπρόσωποι της ΕΠΑΕ, κάτι που ο πρόεδρός της Γ. Δέδες θεώρησε αποκλεισμό, στέλνοντας επιστολή διαμαρτυρίας στον ΓΓΑ. Ο Γ. Βασιλακόπουλος απάντησε, ότι η σύνθεση της αντιπροσωπείας της ποδοσφαιρικής αρχής "ήταν εσωτερικό θέμα του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ